iCandy Interactive (”iCandy”) har tecknat avtal om att förvärva 100% av utvecklaren Nextgamer, som utvecklar egna mobilspel och äger mobilplattformen Nextgamer.io  

Det framgår av ett pressmeddelande som presenterades under fredagsmorgonen. Abelco ingår i Finanstids koncept “Veckans Aktie”.

iCandy kommer att betala en total ersättning på ca AUD 1,29 M för 100% av bolaget. Betalning sker genom kontant betalning av AUD 0,9 M samt en riktad emission av 3 miljoner aktier, till en fast kurs av AUD 0,13 per aktie.

Nextgamer utvecklar spel som spelas under korta stunder och bygger på den populära appen Tik Tok. Nextgamer plattformen Nextgamer.io är positionerad som en plattform som liknar “Tik Tok of Mobile Games”. Dessa typer av ”hyper-casual” spel är en av de snabbast växande trenderna inom mobilspelsindustrin. Enligt nya medierapporter är denna typ av mobilspel den kategori som har registrerat flest antal nedladdningar under det första halvåret av 2020 (källa: Pocketgamer.biz).

Flera större globala spelföretag har också börjat försöka etablera sig på denna typ av spelmarknad via företagstransaktioner, t.ex. Zynga förvärvade nyligen ”hyper-casual” speltillverkaren Rollic för USD 168 M och Tencent har gjort en minoritetsinvestering i Voodoo Games som värderas till hela USD 1,4 Mdr (källa: Techcrunch).

”Vi är väldigt positiva över utvecklingen av hyper-casual spel och Nextgamer har ett unikt förslag som erbjuder flera korta spel till sina mobilspelare via en avslappnad spelmiljö. iCandy har massor av expertis inom just dessa typer av mobilspel och vi kan också marknadsföra Nextgamers spel till iCandys stora internationella publik. ” – iCandys ordförande Kin W Lau.

Abelco Investment Group äger ca 34% av iCandy Interactive