RightBridge Ventures AB (”RBV”) tecknar avtal med iCandy Interactive Ltd (”iCandy”) om förvärv av 26 st mobilspel, samt hela innehavet av Esports Players League (”ESPL”) – ca 23%. Detta ger Abelco Investments Groups (”Abelco”) aktieägare ett större effektivt ägande av ESPL samt ett ökat substansvärde i bolaget RBV. Efter affären beräknas Abelcos ägarandel i RBV till ca 74,3%. I transaktions strukturen förvärvar även iCandy en option från Abelco, optionen ger iCandy en möjlighet att förvärva ca 2,1 M aktier, nuvarande ca 2,8% av RBV för ett nominellt värde.  Det framgår av ett pressmeddelande. Abelco som ingår i Finanstids koncept “Veckans Aktie” tog ett rejält skutt uppåt och handlades under förmiddagen på måndagen ca 20 % upp för dagen.

Transaktionen ger Abelcos aktieägare ett större effektivt ägande i ESPL och som tidigare meddelats ska ESPL fungera som en av förstärkare av värdet på den totala portföljen för RBV och deras framtida portföljbolag. RBV ska arbeta med ESPL-teamet för att bidra till bolagets, spelarnas och partnersamarbetets framgång

Erbjudandet om att förvärva 23% av bolaget ESPL samt ca 26 st mobilspel är genom förvärvet av iCandy Digital som är ett helägt dotterbolag till de listade bolaget iCandy Interactive, efter förra veckans tillkännagivande om att vara ledande investerare i ESPL nuvarande kapitalrunda tecknar nu RBV avtal om att förvärva hela iCandys innehav i ESPL. Inom förvärvet finns även 26st mobilspel, mobilspelen beräknas ha över 2 miljoner nedladdningar och är inom den så kallade Casual & Strategy modellen.

Transaktionsstruktur och strategi

Transaktionen finansieras genom nyemission av aktier till iCandy Interactive till ett värde av SEK 31,1 M.

▪ iCandy Interactive och dess aktieägare behåller fördelarna med ESPL: s tillväxtresa genom RBV.

▪ ESPL får tillgång till den nordiska esports- och spelindustrin, som är en grund för innovation och som har spunnit ut många framgångsrika globala speljättar.

Förutsättning för genomförande av transaktionen är ett godkännande av RightBridge och iCandy Interactive aktieägare vid en extra bolagsstämma, Australian Securities and Investment Commission samt Australian Security Exchange.

”iCandy har inte försvarat sitt ägande i ESPL och inte haft en strategi att arbeta aktivt inom området. Detta då fokus legat inom de mobila casual-spelen. Därför tycker jag att detta är ett viktigt steg för Abelco, då vi får ett bättre effektivt ägande i ESPL samtidigt som det ger en indikation om substansvärdet i RightBridge, vi inväntar nästa steg av RightBridge med spänning” – Johan Rooth, VD Abelco Investment Group AB