A Retro Tale, en av de ledande e-handlarna när det kommer till vintage-produkter inom lyxsegmentet, tar in 23,8 MSEK för att öka sortimentet och accelerera tillväxtresan ytterligare, och bli störst i Europa.

A Retro Tale har säkrat nya investerare i denna finansieringsrunda, där H&M Group Ventures blir ledande investerare, tillsammans med LeoVegas grundare Gustaf Hagman, samt befintlig delägare och styrelseordförande Kent Eskilsson. Detta värderar bolaget till en bit över 100 MSEK.

”Vi ser fram emot att tillsammans med våra nya partners H&M och Gustav Hagman göra A Retro Tale till det självklara valet för lyxprodukter i hela Europa”, säger Kent Eskilsson, delägare och styrelseordförande för A Retro Tale.

Grundat i Stockholm 2017 av Niclas Jansson, gick Kent Eskilsson in som medgrundare 2018 och tillförde då kapital och lång erfarenhet av att bygga digitala tjänster. 2019 anslöt sig Tobias Jonnarth, som har lång erfarenhet av digital utveckling och var med och byggde plattformen som idag är A Retro Tale.

A Retro Tale är en unik onlinebutik baserad i Stockholm med en passion för vintage och second-hand modeaccessoarer från världens mest exklusiva och berömda modehus, såsom Chanel, Hermes, Louis Vuitton, Cartier, Rolex med flera.

Till skillnad från andra återförsäljare på second-hand-marknaden äger A Retro Tale 100 procent av alla sina produkter, vilket innebär snabbare och säkrare leveranser.

Ett team arbetar med att hitta och köpa in produkter som sedan äkthetskontrolleras av en extern part innan de säljs på bolagets hemsida, för att uppnå en hög kundnöjdhet.

Från början såldes produkterna enbart via marknadsplatser, men den egna hemsidan lanserades 2019 och sedan dess har man mer än dubblerat omsättningen varje år. 2023 siktar man på att nå en omsättning på 70 MSEK med god marginal.

I samband med denna finansieringsrunda rekryterar man Daniel Tidebrink som ny VD. Daniel har lång erfarenhet av att starta marknadsplatser och e-handel i länder som Polen, Sverige och Nordafrika. Senast kommer Daniel från sportbranschen, där han framgångsrikt omvandlade ett traditionellt företag till en digital verksamhet.

Huvudsyftet med kapitalinjektionen är att snabbt utöka sortimentet och köpa in produkter för att skala upp affären över hela Europa. Samtidigt får man in nya partners med stor kunskap och kraft, och inte minst blir en del av H&M:s attraktiva portfölj.

”Vi är glada att tillsammans med H&M-gruppen ta ytterligare mark inom hållbart mode och mer specifikt second hand-segmentet – att de väljer att gå in i A Retro Tale är ett tydligt bevis på att de liksom oss tror på den långsiktiga potentialen och ett bevis på att vi lyckats med det många inte gjort inom vårt segment – en hållbar modell med goda marginaler som kunder över hela världen älskar”, säger Kent Eskilsson, delägare och styrelseordförande A Retro Tale.

”Vi är glada över möjligheten att få leda denna investeringsrunda och samarbeta med det dedikerade och passionerade teamet bakom A Retro Tale. Deras engagemang för att revolutionera marknaden för online shopping av vintage och second-hand i kombination med deras fokus på cirkulärt mode ligger i linje med våra egna ambitioner att bidra till omställningen till en mer hållbar modeframtid”, säger Erik Karlsson, Head of H&M Group Ventures.

”Jag har följt A Retro Tales resa och är väldigt imponerad. Second-hand-marknaden växer just nu snabbt och den starka position på lyxmarknaden som A Retro Tale har skaffat sig, både i och utanför Sverige, med enormt hög kundnöjdhet och en effektiv affärsmodell, gör att jag snabbt tackade ja till att vara med på denna resa – en resa som bara har börjat”, säger Daniel Tidebrink, ny VD på A Retro Tale.

Med denna investering och tillskottet av Daniel Tidebrink som VD stärker A Retro Tale sin position som en ledande aktör inom second-hand-marknaden i Europa. Målet är att bli det självklara valet för kunder som letar efter lyxprodukter med en hållbar och cirkulär modell.

Ett axplock av de produkter man kan köpa på A Retro Tale

Bolaget kommer att använda de nya medlen för att utöka sitt sortiment och köpa in fler exklusiva vintageprodukter. Genom att erbjuda kunderna ett brett utbud av autentiska produkter från välkända modehus strävar man efter att uppnå en omsättning på 70 MSEK under 2023.

A Retro Tale skiljer sig från konkurrenterna genom att äga 100 procent av sina produkter, vilket ger dem möjlighet att leverera snabbt och säkert till sina kunder. Deras dedikerade team arbetar hårt för att hitta och köpa in högkvalitativa produkter, vilka noggrant äkthetskontrolleras för att säkerställa kundnöjdheten.

Med stöd från H&M Group Ventures och Gustaf Hagman samt den gedigna erfarenheten hos Kent Eskilsson och Daniel Tidebrink har bolaget nu en stark grund att bygga vidare på. Deras ambition att revolutionera second-hand-marknaden och erbjuda hållbara alternativ till konsumenter över hela Europa ger dem en tydlig konkurrensfördel.