Coor och XMReality har ingått ett avtal för att leverera XMReality Remote Guidance. Det framgår enligt ett pressmeddelande på tisdagen.

Coor är en framstående leverantör av integrerade Facility Management-tjänster i de nordiska länderna. Coor Sverige har varit en kund hos XMReality sedan 2022 och har framgångsrikt implementerat lösningen på den svenska marknaden. Det nya avtalet är upprättat med Coor Group och omfattar samtliga enheter inom Coor, med syftet att underlätta användningen av XMReality över hela Norden.

XMRealitys programvara kommer att integreras i Coors Smart Solutions-koncept inom fastighetssektorn, med målet att främja utvecklingen av smartare och mer hållbara fastigheter. Genom att använda XMReality kan Coor erbjuda säkrare och mer effektiv service till sina kunder genom att genomföra diagnostik, inspektioner och fjärrstyrning med hjälp av förstärkt verklighet (AR) i sina videokommunikationer. Utöver att förbättra effektiviteten minskar Coor även sin miljöpåverkan genom att minska antalet resor som deras tekniker behöver gå igenom, eftersom fler ärenden kan hanteras med fjärrvideo.

Vi är väldigt glada över att ytterligare utveckla affären med Coor Group med detta ramavtal. Avtalet ger oss möjlighet att enklare stötta dem med att skala upp sitt användande, både vad gäller flera användningsområden inom bolaget och geografisk expansion till övriga länder i Norden”, säger Andreas Jonsson, VD på XMReality.