Coops lågpriskedja X:-tra sänker sina redan låga priser. En större del av sortimentet får sänkt ordinarie pris från 20 maj. Det framgår av ett pressmeddelande.

Sänkta priser i alla X:-tra-butiker

De sänkta priserna gäller i samtliga 58 butiker landet runt.

-“Vi har valt att justera priserna för att placera Coops lågpriskedja X:-tra i nivå med branschens bästa priser”, säger Sven Skarlöv, tf affärschef X:-tra på Coop Sverige.

Stort utbud får prissänkning

Långt över 500 varor får sänkt pris från vecka 21, där merparten sänks med fem procent eller mer. De flesta kategorier omfattas av prisraset.

-“Vi har valt att lägga prissänkningen på de varor som våra kunder uppskattar att lägga i sin varukorg. Det är viktigt att vi har en prisnivå för vårt sortiment som tilltalar våra medlemmar och kunder. X:-tra är en tydlig lågpriskedja och ska därmed också erbjuda kvalitativa varor till schyssta priser. Då krävs en konstant översyn av priserna”, säger Sven Skarlöv.

Prissänkningen är permanent

Prissänkningen gäller på ordinarie sortiment och inte för en tidsbestämd kampanjperiod. Butikerna återfinns i dagsläget på 58 platser runtom i Sverige. Den 30 maj öppnar ytterligare en butik i nordöstra Stockholm i Akalla, och senare till hösten får Västerås ännu en butik, Coops Mitts tolfte totalt.

-“Erbjudandet ligger i tiden. X:-tra-butikerna har lockat rekordmånga nya medlemmar till Coop. Vi ser i våra mätningar att medlemmar och kunder uppskattar kedjans sortiment och redan låga prisbild. Att vi nu tar nästa steg för X:-tra-konceptet stärker lågpriskonceptet än mer på en konkurrensutsatt marknad. Satsningen Coop gör på X:-tra-formatet är oerhört spännande och något som kommer möjliggöra tillväxt inom segmentet lågprishandel”, säger Magnus Wåhlander, vd Coop Mitt som hoppas kunna öppna fler butiker i attraktiva affärslägen framgent.

Fördelar för Coops medlemmar

Som medlem i Coop samlar man 0,5 poäng per krona på X:-tra. Pengar som kan omvandlas till värdecheckar för till exempel inköp av livsmedel i Coops butiker och därmed sänka kvittot ytterligare.