SpaceX erbjuder bredbandsanslutning via Starlink-satelliter och koppling för Internet of Things (IoT) genom Swarm. Tillsammans med Wyld Networks kommer de att utforska möjliga samarbetsområden för att samla in data från IoT-sensorer på avlägsna platser.

Genom satellitanslutning kan man överbrygga den digitala klyftan och förbättra täckningen och pålitligheten för IoT-enheter. Detta gäller särskilt för de 85 % av jordens yta som saknar traditionell mobil täckning.

Både SpaceX och Wyld Networks fokuserar på satellitanslutning med låg bandbredd genom satelliter i låg omloppsbana. Dessa satelliter täcker alla delar av jorden, vilket möjliggör IoT-enheter att fungera och överföra data till överkomliga priser över hela världen.

I början kommer samarbetet mellan SpaceX och Wyld Networks att undersöka möjligheterna till fjärranslutning i Nord-, Central- och Sydamerika.

Wyld Networks är ett ledande IoT-ingenjörsteam som specialiserar sig på satellitanslutning. Deras innovativa teknik möjliggör enastående prestanda med satelliter i låg omloppsbana runt jorden.

Alastair Williamson, VD för Wyld Networks, säger: “Vi ser fram emot att utforska möjliga områden tillsammans med SpaceX där vår teknik kan möjliggöra ytterligare anslutning och dataåtkomst från sensorer och enheter på avlägsna platser. Med Wyld Connect, som kan leverera data från IoT-enheter överallt på jorden, är detta en utmärkt möjlighet att samarbeta med ett av världens mest framstående satellitföretag.”