Wyld Networks, en ledande IoT-leverantör, meddelar att de har erhållit en ny genombrottsorder i USA på 8,5 MSEK. Företaget har tillkännagett en ny version av sina produkter Wyld Connect och Wyld Fusion, som kommer att stödja multioperatörs-kapacitet för satellit-IoT. Wyld som är noterat på Nasdaq First North handlas i öppningen upp med drygt 3 procent.

Den nya versionen av Wyld Connect minskar latensen och ökar kapaciteten för att leverera data via partnerskap med satellitoperatörerna Eutelsat och Lacuna. Wyld Fusion ger en plattform där kunderna sömlöst kan hantera sina data över flera satellitkonstellationer.

Bolaget kan kommunicera med var och en av dessa satellitkonstellationer från en enda Wyld Connect-modul, vilket ger kunderna en säker och effektiv, end-to-end datahanteringsupplevelse med Wyld Fusion. Denna unika satellit-IoT-lösning minskar latensen och ökar kapaciteten, vilket gör sensordata ännu lättare att erhålla för sektorer som energi, allmännyttiga företag, jordbruk, logistik och miljöledning.

Wyld använder LoRa FHSS-protokollet för att upprätta kommunikation med satelliter med låg omloppsbana om jorden. Företagets AM102 IoT-moduler är enkelt integrerbara i tusentals tredjeparts sensor- och enhetsdesigner och kommer att tillhandahålla den radioanslutning som krävs för att företag ska kunna ta emot data även från de mest avlägsna platserna på jorden.

Sensordata som har samlats in och levererats till en markstation via satellit hanteras sedan i Wyld Fusion. Med många funktioner som enkel onboarding, säker enhetsförsörjning och flexibel datatransformation, som möjliggör effektiv datasegmentering, är Wyld Fusion en nätverkshanteringsplattform designad för att stödja flera operatörer.

“Dessa nya utgåvor av Wyld Connect och Wyld Fusion från vårt förstklassiga hårdvaru- och mjukvaruteknikteam, levererar sömlös anslutning till flera satellitoperatörer”, säger Alastair Williamson, VD för Wyld Networks. “Vi är glada över att kunna lansera denna nya kapacitet för våra kunder, vilken möjliggör dataleverans från sensorer på marken till slutapplikationerna som våra kunder använder. När den snabba tillväxten av Satellite IoT fortsätter kommer denna multioperatörs-kapacitet att ytterligare möjliggöra skalbarhet för Wylds data-service.”