Ännu en stor laddningsoperatör kopplas samman med Volkswagens laddningstjänst We Charge. Ny partner är Vattenfall InCharge som erbjuder 4 600 laddpunkter i Sverige. Totalt finns det nu över 360 000 publika laddpunkter i Europa att välja bland inom We Charge.

Elli är ett företag inom Volkswagen-koncernen som äger och förvaltar Volkswagens laddningstjänst We Charge. Genom partnerskap med laddningsoperatörer erbjuder Elli laddning till Volkswagen-kunder via ett stort nätverk av laddpunkter i hela Europa.

Nu har Elli ingått ett partnerskap med Vattenfall InCharge som är en av de största laddningsoperatörerna i Sverige. Via We Charge kan Volkswagen-kunder nu ta del av 4 600 publika snabb- och destinationsladdningspunkter i Sverige från Vattenfall InCharge. Snabbladdning erbjuds med en kapacitet på upp till 350 kW. För Volkswagen-kunder innebär samarbetet dessutom tusentals fler laddpunkter i Norge, Tyskland och Nederländerna.

I och med sammankopplingen av Vattenfall InCharge erbjuder We Charge laddning från de allra flesta stora laddningsoperatörerna i Sverige, såsom IONITY, E.ON, Mer, Virta och ReCharge.

– Vi är glada att nu kunna erbjuda ännu fler laddpunkter via We Charge. Även om den största delen av all laddning sker vid hemmet är det förstås viktigt att laddinfrastrukturen utmed vägarna hänger med att utvecklas så att även de längre resorna blir smidiga, säger Sofia Granfors, head of e-mobility på Volkswagen Sverige.

– Det är glädjande att nu även kunna erbjuda Volkswagens kunder tillgång till vårt publika laddnätverk via We Charge. Samarbeten av den här karaktären är viktiga för att underlätta och bredda alternativen för hur elbilskunder kan ladda, säger Susanna Hurtig, chef Vattenfall E-mobility i Norden och fortsätter:

Eldrivna fordon är en viktig del för att minska utsläppen inom transportsektorn och göra det möjligt att ta steg mot ett fossilfritt liv och vi arbetar aktivt för att underlätta omställningen bland annat genom att tillhandahålla produkter och tjänster för laddning.