Hur vi betalar och tar betalt förändras snabbt. Onlinebetalningar gjorda med mobiltelefonen ökar mycket, samtidigt som blippbetalningar blivit en nödvändighet för många kunder i fysiska butiker. I denna utveckling spelar Europas fintech-bolag en viktig roll. De bidrar till att ta fram nya, säkra sätt att betala och ser till att utvecklingen kan fortsätta.

Nu vill Visa hjälpa bolagen i Europa att ta nästa steg. Därför görs en ännu större satsning inom Fast Track-programmet. Under året har deltagandet i programmet vuxit med 360 procent och hundratals fintech-bolag från hela världen har välkomnats. Bolagen har fått tillgång till Visas experter inom bland annat strategi, marknadsföring, design och riskhantering.

– Det är väldigt roligt att se att fintech-bolag använder våra program och nätverk för att digitalisera finansiella tjänster. Det gör att bolagen kan leverera smarta lösningar, som förenklar livet för konsumenter och företag, säger Helene Podsadni Nilsson, Visas chef för fintech i Norden och Baltikum.

Nya delarna i programmet – så får fintechs hjälp
I och med utvecklingen av Fast Track-programmet får fler fintech-bolag i Europa större möjligheter att ta sin verksamhet till nästa nivå. De utvecklade delarna av programmet är:

  1. En verktygslåda för partners – Fast Track Partner Toolkit – som hjälper fintechs att växa och ge bättre service till sina kunder. Det ger tillgång till Visas experter inom bland annat strategi, marknadsföring, design och riskhantering. Företagen får även tillgång till utbildningar, insikter och studier samt funktioner som stöttar bolagen i utvecklingen av lösningar för framtidens betalningar.
  2. Certifieringen ”Visa Ready” för företag som hjälper fintech-bolag att bygga säkra lösningar. Den är designad för att hjälpa teknikbolag att bygga och lansera betalningslösningar som uppfyller Visas globala standarder kring säkerhet och funktion. Dessa företag hjälper fintech-bolag att kunna lansera och använda sina produkter i Visas nätverk.

– Fast Track-programmet erbjuder enkla verktyg som hjälper fintech-bolag att lyfta sina produkter till nästa nivå. Våra initiativ, som online-licensiering eller kortdesign, har bidragit till att göra Fast Track till det ledande programmet för fintechs, säger Helene Podsadni Nilsson.