Virtune AB, en framstående svensk kapitalförvaltare inom digitala tillgångar, har tillkännagett lanseringen av Virtune Staked Polkadot ETP och Virtune Arbitrum ETP på Nasdaq Stockholm. Dessa nya krypto ETP:er (Exchange Traded Products) erbjuder innovativa investeringslösningar för både institutionella och privata investerare. Det framgår av ett pressmeddelande.

Virtune Staked Polkadot ETP ger investerare möjlighet att dra nytta av Polkadots dynamiska multi-blockkedjeplattform kombinerat med fördelarna av staking. Genom stakingen kan investerare åtnjuta en extra årlig avkastning på cirka 4 %, utöver den vanliga värdeutvecklingen av Polkadot. Denna produkt är helt fysiskt backad och erbjuds i SEK, vilket gör den lättillgänglig för svenska investerare genom plattformar som Avanza och Nordnet.

Polkadot, känt för sin unika förmåga att integrera flera kedjor (parachains) inom ett och samma nätverk, erbjuder en hög grad av flexibilitet och skalbarhet, vilket är attraktivt för en rad olika blockchain-applikationer.

Liknande Staked Polkadot ETP, Virtune Arbitrum ETP är också 100 % fysiskt backad och handlas i SEK. Denna ETP ger exponering mot Arbitrum, en ledande lager-2-lösning för Ethereum. Arbitrum är utformat för att förbättra interoperabiliteten och skalbarheten inom Ethereum-nätverket, vilket är avgörande för att möjliggöra effektiv och säker kommunikation mellan Ethereum och andra blockkedjor.

Denna produkt är särskilt tilltalande för de som söker smidiga sätt att investera i den växande världen av blockchain-teknik och kryptovalutor. Genom att erbjuda subnets – specialiserade kedjor med egna tokens och användningsområden – erbjuder Arbitrum unika möjligheter för anpassning och effektivitet inom blockchain-applikationer. Dessutom bidrar den till att förbättra transaktionshastigheterna och minska kostnaderna inom Ethereum-nätverket.

Virtune AB:s senaste erbjudanden möter denna efterfrågan och positionerar företaget som en nyckelspelare i det nordiska finansiella landskapet, särskilt inom den digitala tillgångssektorn. Med dessa nya produkter, Virtune Staked Polkadot ETP och Virtune Arbitrum ETP, tar företaget ett stort steg mot att tillgängliggöra komplexa kryptovalutainvesteringar för en bredare publik.

Christopher Kock, vd för Virtune:
“Efter ett intensivt och framgångsrikt 2023 där vi lanserade fem krypto ETP:er på Nasdaq Stockholm och Boerse Stuttgart fortsätter vi vårt dedikerade arbete med att leverera nya unika krypto ETP:er till marknaden. Vi är därför mycket glada att introducera två nya eftertraktade och unika krypto ETP:er efter att ha sett en växande efterfrågan från nordiska investerare.

Vår staked Polkadot-produkt erbjuder investerare möjligheten att investera i Polkadot med en extra avkastning genom staking. Samtidigt tillhandahåller vår Arbitrum-produkt en enkel och säker väg för investerare att få tillgång till potentialen i denna lovande teknologi. Investerare kan sömlöst hantera och förvara dessa investeringar tillsammans med övriga värdepapper i sin vanliga värdepappersdepå/ISK/Kapitalförsäkring.

Virtune Staked Polkadot ETP och Virtune Arbitrum ETP erbjuder investerare ett enkelt, transparent och säkert sätt att få exponering mot Polkadot respektive Arbitrum genom en reglerad struktur på Nasdaq Stockholm, tillsammans med våra branschledande samarbetspartners.”