Virtune, en ledande svensk kapitalförvaltare av digitala tillgångar, har tagit ännu ett steg framåt inom kryptoinvesteringsområdet genom att lansera en nyskapande staking ETP på Nasdaq Stockholm. Virtune Staked Ethereum ETP SEK, som kombinerar exponering mot Ethereum med fördelarna av staking, erbjuder investerare möjligheten att dra nytta av den växande kryptomarknaden på ett innovativt sätt.

Denna ETP är en 100% fysiskt backad produkt och handlas i svenska kronor, vilket gör det enkelt för svenska investerare att delta. Intresserade investerare kan också hitta produkten på populära plattformar som Avanza och Nordnet. Genom att inkludera staking som en central komponent ger Virtune Staked Ethereum ETP SEK en möjlighet till upp till 5 % extra årlig avkastning på Ethereum-investeringen, vilket är ett attraktivt incitament för investerare som söker ökad avkastning i en tid med låga traditionella räntor.

Ethereum, som för närvarande är den näst största kryptovalutan med en marknadsvärdering på cirka 219 miljarder dollar, är inte bara en digital valuta utan också en plattform för smarta kontrakt. Denna teknik har potentialen att omvandla hur vi hanterar teknik och finansiella transaktioner. Ethereum möjliggör skapandet av decentraliserade applikationer (dApps) och smarta kontrakt, vilket har potentialen att förändra olika branscher genom att eliminera mellanhänder och öka transparensen i finanssektorn.

Genom att välja att engagera sig i Ethereum-staking, bidrar investerare aktivt till nätverkets stabilitet och säkerhet samtidigt som de främjar dess decentraliserade natur. Virtune har valt en icke-kustodial staking-metod, vilket innebär att de digitala tillgångarna stakeas direkt från ”cold storage”. Denna metod eliminerar behovet av att överföra tillgångarna till tredje parter och minskar därmed risken för hack eller stöld.

Virtune Staked Ethereum ETP SEK riktar sig både till institutionella investerare och privatpersoner som vill öka sin exponering mot Ethereum samtidigt som de drar nytta av staking-fördelarna. Detta erbjudande speglar Virtunes engagemang för att ge investerare innovativa lösningar som kombinerar den spännande potentialen inom krypto med säkerhetsaspekterna hos etablerade finansiella produkter.

Med denna lansering stärker Virtune sin position som en pionjär inom den svenska kryptomarknaden och ger investerare en smidig och säker väg att dra nytta av den pågående krypto- och blockkedjerevolutionen.