Första noteringen utanför Norden

Virtune AB är en svensk utfärdare av krypto-ETP:er (“Exchange Traded Products”), som gjorde sig känt genom att introducera den första kryptoindex-ETP:n i Norden, är glada att meddela att de nu intar den tyska marknaden med lanseringen av sin kryptoindex-ETP i euro.

Som ett registrerat finansinstitut under svenska Finansinspektionen (FI) har Virtune visat att de är engagerade i efterlevnad och finansiell säkerhet. Bolagets basprospekt godkändes av FI den 5 april 2023. Virtunes slutliga mål är att erbjuda sömlös tillgång till kryptovalutor för både institutionella och privata investerare genom innovativa finansiella instrument som har bevisad framgång på de europeiska marknaderna som ETP-strukturer.

Drar nytta av tillväxtpotentialen på en mogen marknad

Lanseringen i Tyskland är Virtunes första expansion utanför den svenska marknaden. Genom att inta den största ekonomin i Europa placerar sig Virtune strategiskt för att dra nytta av den enorma tillväxtpotential som erbjuds av en annan mogen europeisk regleringsmiljö där Tyskland har varit i framkant för många kryptomilstolpar. Denna strategiska notering överensstämmer med Virtunes ambitiösa expansionsplaner och visar deras beslutsamhet att betjäna en bredare grupp av självsäkra investerare. Produkten noterades idag på Boerse Stuttgart.

Leda utvecklingen och stärka global närvaro

Christopher Kock, VD för Virtune, säger: “Vi är mycket glada över att introducera vår kryptoindex-ETP i euro på den tyska marknaden. Med denna expansion strävar vi efter att ge tyska investerare effektiv tillgång till de kryptovalutor som erkänns av Nasdaq Crypto Index, samtidigt som vi säkerställer högsta nivå av reglering och säkerhet. Denna milstolpe betonar vårt engagemang för att leda utvecklingen av nya möjligheter och stärka vår globala närvaro.”

Lang & Schwarz, ett välkänt finansiellt rådgivnings- och handelsföretag, kommer att representera Virtune som likviditetsgarant för ETP:n på Boerse Stuttgart och säkerställa att tyska privata investerare också bekvämt kan få tillgång till ETP:n genom Lang & Schwarz handelsplattform.