Virtune, en reglerad utfärdare av krypto ETP (“Exchange Traded Product”) är glada att meddela att Virtune Bitcoin ETP nu är tillgänglig på den tyska marknaden på Boerse Stuttgart.

Kryptomarknaden har sett en betydande ökning under hösten, särskilt under oktober, då Bitcoin steg med 26 % och andra kryptovalutor följde den uppåtgående trenden. Virtune har upplevt stark efterfrågan på de nordiska marknaderna med stadiga inflöden, vilket gör denna expansion till en naturlig steg för företaget.

Virtune Bitcoin ETP är en 100 % fysiskt säkerställd ETP, med Coinbase som krypto-förvaringspartner. Denna ETP erbjuder investerare möjligheten till en koldioxidneutral exponering mot Bitcoin genom ett partnerskap med ClimatePartner, som beräknar de koldioxidutsläpp som är kopplade till Bitcoin-hållningarna i ETP:n.

Virtune, en registrerad finansinstitution under tillsyn av den svenska Finansinspektionen (FSA), har visat sitt engagemang för efterlevnad och finansiell säkerhet genom sin reglerade status och överensstämmelse med de stränga krav som satts av Nasdaq. Den svenska FSA godkände företagets grundprospekt den 5 april 2023, vilket har möjliggjort handel med ETP:er på Nasdaq Stockholm som en del av Virtunes kärnstrategi. Virtunes övergripande mål är att erbjuda smidig tillgång till krypto för både institutionella och privata investerare genom innovativa ETP:er, öppenhet och utbildning.

Christopher Kock, VD för Virtune, kommenterar:

“Vi är mycket glada att introducera vår Bitcoin ETP för den tyska investerarpubliken efter att ha mottagit mycket positiv respons från investerare i Norden. Vi är övertygade om att detta erbjudande ger investerare optimal exponering mot Bitcoin tack vare dess koldioxidneutrala tillvägagångssätt och fysiska säkerhet. Vi har redan genomgått en hållbarhetsomställning genom vårt partnerskap med ClimatePartner. Under 2023 har vi också framgångsrikt lanserat två andra ETP:er på den tyska marknaden – Virtune Crypto Top 10 Index ETP och Virtune Staked Ethereum ETP.”

Lang & Schwarz agerar som likviditetsspecialist för Virtune ETP, vilket säkerställer att tyska privata investerare enkelt och effektivt kan handla ETP:n på Lang & Schwarz handelsplattform.

Denna lansering markerar en viktig milstolpe för både Virtune och kryptoinvesteringsmarknaden i Tyskland. Virtune har etablerat sig som en pålitlig och transparent aktör på marknaden, och deras fokus på koldioxidneutralitet i kryptoinvesteringar är i linje med den växande efterfrågan på hållbara finansiella produkter.

Genom detta erbjudande ger Virtune tyska investerare möjlighet att delta i kryptomarknaden på ett miljövänligt sätt samtidigt som de har fördelarna med en fysiskt säkerställd ETP. Detta kan öka förtroendet för kryptovalutor som en tillgångsklass och locka fler investerare till denna spännande och växande marknad.

Virtunes partnerskap med ClimatePartner visar deras engagemang för att minska kryptomarknadens påverkan på miljön och främja hållbara investeringar. Detta kan vara ett viktigt steg mot att göra kryptomarknaden mer hållbar samtidigt som investerare kan dra nytta av dess tillväxtpotential.

Virtune fortsätter att vara en ledande aktör inom krypto-ETP-marknaden, och deras expansion till den tyska marknaden är ett bevis på deras åtagande att erbjuda innovativa och hållbara investeringsalternativ för en bredare publik. Med Lang & Schwarz som partner för likviditetssäkerställande kan tyska investerare förvänta sig en smidig och pålitlig handelsupplevelse med Virtune Bitcoin ETP. Detta är en spännande tid för kryptoinvesteringar i Tyskland och ett steg närmare en mer hållbar framtid för kryptovalutor.