Sommaren är här och vad passar då inte bättre än att ta ikapp och läsa några av vintern och vårens hetaste reportage och intervjuer?

Ett mycket välkommet tillskott i hängmattan när semestertiderna snart tar vid!

Skogsfond Baltikum utmanar sektorkollegor med halva priset per hektar ­– och dubbla tillväxten
Skogsfond Baltikum är en alternativ investeringsfond som förvärvar och utvecklar skog i Baltikum där priset är betydligt lägre än i Sverige. Givet det nyligen uppdaterade substansvärdet per aktie så råder det en substansrabatt om cirka 20 procent som sticker ut jämfört med sektorkollegorna. Läs hela reportaget här!

Carl Olén, vd för Skogsfond Baltikum

Alwy har skapat en tjänst som ger dig full kontroll över din ekonomi – Nu lanseras version 2.0
Grundarna Christoffer Long, David Ekeflod och Lina Mattsson har skapat en SaaS-plattform som ger användaren en fullständig överblick över privatekonomin samtidigt som plattformen skapar insikter och rekommendationer baserat på individuell data. Efter en stark användartillväxt på kort tid tar de nu steget och lanserar Alwy 2.0. Läs hela reportaget här!

Från vänster: Christoffer Long Grundare och VD, David Ekeflod Grundare och CTO, Lina Mattsson Grundare och CMO

By Mates har skapat en marknadsledande gamingplattform – ”Över 100 % tillväxt varje månad i år”
By Mates gamingplattform växer snabbare än någonsin samtidigt som kundanskaffningskostnaderna hålls nere på rekordlåga nivåer. I år har plattformen haft en genomsnittlig månatlig användartillväxt (CMGR) på 103 %. Läs hela reportaget här!

Från vänster: Andreas Bengtsson VD & Grundare, Per Bergström Styrelseordförande & Grundare, Rasmus Bergström UX/Design, Joachim Rittfeldt Styrelseledamot, Marcus Bergström Styrelseledamot & Backend

Intervju med Eyoel Lundberg, VD för Raws – bolaget som gör vassare sugrör
Raws är ett Foodtech-startup med visionen om att erbjuda det bästa sugröret till marknaden. Visionen uppnås genom att tillverka sugrör på svenskt vass vilket i sin tur gör produkten unik då det innebär vissa egenskaper som saknas hos exempelvis pappers- och plastsugrör. Finanstid har fått äran att intervjua Eyoel Lundberg, grundare och vd för Raws. Läs hela intervjun här!

Eyoel Lundberg, grundare och vd för Raws

Exklusiv intervju med Magnus Bendelin – ”Prenumerationstrenden har blivit en global megatrend och vi är tidiga på bollen”
Waytobill är idag ett tech-fokuserat betalbolag som har specialiserat sig på att öka konverteringsgraden för prenumerationsbolag. Bolaget grundades under 2020 med visionen att öka konverteringsgraden för försäljare i Europa samtidigt som konsumenterna skulle få en smidigare och tryggare upplevelse vid köp av produkter och tjänster över telefon och andra direktförsäljningskanaler. Waytobill har av strategiska skäl inriktat sig mot kunder som använder sig av prenumerationsbaserade intäktsmodeller då det är en trend bolaget kan dra vinning av på lång sikt. Läs hela intervjun här!

Magnus Bendelin, vd och medgrundare för Waytobill

”Rekommenderar att hålla ett öga på oss” – VD-intervju med Vidar Brudvik från Investmentbolaget Option One
Finanstid har fått äran att träffa Vidar Brudvik, investmentbolaget Option Ones VD som pratar om bland annat framtiden och utmaningarna men även deras bakgrund och historia. Samtidigt får vi veta mer om den pågående emissionen som är i full fart. Läs hela intervjun här!

Vidar Brudvik, VD på Option One