Wallenstam har nu 10 000 hyreslägenheter i förvaltning. Hyresgästen Dennis Furlan med familj flyttar in i Wallenstams 10 000:e lägenhet i nyproduktionen i Elisedal, Göteborg.

– Det känns fantastiskt att vi nu har 10 000 hyreslägenheter i Göteborg, Stockholm och Uppsala, det är en milstolpe för oss som bolag. Vår höga nyproduktionstakt har bidragit till att vi successivt har ökat antalet lägenheter i vår förvaltning, säger Hans Wallenstam, vd för Wallenstam.

Wallenstam har just nu en pågående byggnation om cirka 3 000 lägenheter. I Elisedal, fyra minuter från Korsvägen i Göteborg byggs totalt 336 nya hyreslägenheter. I veckan välkomnades de första hyresgästerna här till sina nya hem.

– Behovet av bostäder är enormt. I dagsläget står över 120 000 personer i vår bostadskö för att få bo i en nyproducerad hyresrätt. Vi bygger en premiumprodukt där kvalitet, service, flexibilitet och bekvämligheter ingår per automatik. Att få välkomna våra hyresgäster till sina nya hem är alltid speciellt och idag är det något alldeles extra, säger Marina Fritsche, vice vd på Wallenstam.

Hyresgästen Dennis Furlan, som precis har flyttat till Göteborg från Kristianstad med sin familj, har flyttat in i fyra rum och kök i Elisedal.

– Det känns riktigt härligt att nu vara på plats här. Efter att ha fått ta del av en digital visning och sedan skriva kontrakt håller vi precis på att installera oss här i lägenheten och bo in oss i Göteborg som stad. Läget är perfekt och att få flytta in en helt ny lägenhet med familjen känns toppen, säger Dennis Furlan.