Verisure, Europas ledande leverantör av professionellt uppkopplade hem- och brandlarm, har fått det prestigefulla globala Red Dot Design Awards 2021 för sex innovationer som kommer ut på marknaden under varumärkena Verisure och Arlo. Det framgår av ett pressmeddelande.

Den internationella designtävlingen, som globalt betraktas som en av de mest eftertraktade markörerna för produktdesign och kvalitet, bedöms av en expertpanel och vinnarna är de som utmärker sig genom produkt- och kommunikationsdesign. Utmärkelserna är det senaste steget mot att Verisure och Arlo når sitt gemensamma mål att ge trygghet till familjer och småföretagare genom att ge dem de bästa säkerhetslösningarna och tjänsterna.

– Innovation är alltid i vårt DNA. Dessa utmärkelser är enastående erkännanden av vårt brinnande engagemang för branschledande produktdesign, vilket gör det möjligt för oss att trygga miljontals familjer och småföretag varje dag, säger Austin Lally, CEO Verisure.

Verisure, som är känt för sin innovation, kvalitet, kundcentrering och unika produkter och tjänster, vann en av de mest eftertraktade utmärkelserna för vår nya generations hemlarm. Larmsystemet inkluderar Huvudenheten, Verisure Portal, Larmpanelen, Vibrationsdetektorn (som omedelbart upptäcker inbrottsförsök) och Verisure Fjärrkontroll för att både aktivera och avaktivera larmet samt snabbt generera SOS-varningar. Alla produkter är anslutna till Verisures 24/7 larmcentral där specialister verifierar alla varningar och skickar hjälp efter behov. Ytterligare två Verisure-innovationer, tilldelade av Red Dot, kommer att presenteras senare i år.

– Vår målsättning är att skapa trygghet för människor med hjälp av smarta och innovativa säkerhetslösningar. Denna utmärkelse är en viktig milstolpe för oss, och vi är givetvis extra stolta över att det är Verisure Technology teamen i Malmö och Linköping har hjälpt till att designa och utveckla de vinnande Verisure-produkterna. Jag är övertygad om att vårt starka samarbete med Arlo kommer att stötta oss att nå våra ambitiösa mål att trygga ännu fler svenska familjer och företag, säger Daniel Särefjord, VD Verisure Sverige.

Två innovativa produkter som kommer från vårt strategiska partnerskap med Arlo International har också tilldelats pris: Arlo Essential Spotlight-kamera och Arlo Video Doorbell. Arlo Essential Spotlight och Arlo Video Doorbell är de senaste tillskotten till Arlos produktsortiment och kommer med Arlos banbrytande AI-funktionalitet som gör kamerorna smarta, eftersom de känner igen och notifierar kunden om människor, djur och bilar.