Verdion, en ledande utvecklare av logistikfastigheter över hela Europa, meddelade idag en betydande milstolpe i sin nya satsning. Företaget har säkrat en imponerande första stängning på 75 miljoner euro för sin andra value-add fond, Verdion European Logistics Fund 2 (VELF2). Det mest anmärkningsvärda är att dessa investeringar kommer uteslutande från investerare i Verdions första fond, VELF1.

VELF2 har en tydlig value-add strategi som inriktar sig på omstrukturering och förädling av befintliga anläggningar till moderna, framtidsorienterade fastigheter på etablerade logistikplatser i norra Europa.

För att förstå betydelsen av denna prestation är det värt att se tillbaka på framgångarna med Verdions första fond, VELF1. Denna fond avslutade sin investeringsperiod 2020 efter att ha samlat in imponerande 158 miljoner euro. VELF1 är nu fullinvestering och har, tillsammans med användning av belåning, investerat hela 310 miljoner euro i förvärv och uppgradering av elva logistikfastigheter i Tyskland, Nederländerna, Danmark och Tjeckien. Några av de mest bemärkta projekten inkluderar:

  1. Verdion PremierPark Ludwigsfelde: Här påbörjade man ett spekulativt bygge med ett värde på 100 miljoner euro. Detta urbana logistikparkprojekt ligger cirka 35 minuter från centrala Berlin och planeras att färdigställas under 2024.
  2. Nettetal, Tyskland: En helt nybyggd logistikfastighet värd 35 miljoner euro, som ligger nära Venlo vid den nederländska gränsen. Imponerande nog var fastigheten redan fullt uthyrd till Advanced Supply Chain (ASC) innan den färdigställdes i juli 2023. Detta blev den brittiska logistik- och supply chain-tjänsteleverantörens första lager i Tyskland.
  3. Prag, Tjeckien: Fondens första anläggning var ett logistikcenter i Prag som var uthyrt till UPS. Den såldes med stor framgång i november 2022, genererade betydande avkastning till investerarna och väckte stort intresse på marknaden.

Simon Walter, Executive Director – Investment Management på Verdion, kommenterade denna utveckling och sa: “Med den fortsatta obalansen mellan utbud och efterfrågan på viktiga europeiska logistikmarknader ser vi att det finns ett stort intresse bland investerare för denna strategi. VELF2 kommer att bygga vidare på framgången med vår första fond genom att dra nytta av Verdions vertikalintegrerade, marknadsnära team för att identifiera olika befintliga anläggningar som vi kan konvertera till högkvalitativa logistikfastigheter med utmärkta ESG-egenskaper.”

Denna senaste prestation av Verdion är ett tydligt bevis på företagets kompetens inom utvecklingen av logistikfastigheter och dess förmåga att attrahera investeringar för att fortsätta sin framgångsrika verksamhet. Med stora investeringar som har kommit in från investerare som tidigare har satsat på Verdion, ser framtiden ljus ut för VELF2 och förväntningarna är höga på de projekt som kommer att utvecklas inom denna fond. Detta stärker också Verdions position som en betydande aktör på den europeiska logistikfastighetsmarknaden.