Autotech-företaget Veoneer tillkännagav idag att de har avslutat försäljningen av sin affärsenhet Active Safety till Magna, ett företag inom mobilitetssektorn och en av de största leverantörerna inom bilindustrin i världen. Affären offentliggjordes den 20 december 2022.

“Idag är en fantastisk dag för alla som är involverade i Veoneers active safety-affär. Genom sammanslagningen med Magna skapas en ledande global leverantör inom aktiv säkerhet och det ger våra anställda, våra lojala kunder och vår innovativa produktportfölj ett långsiktigt hem,” sa Jacob Svanberg, VD för Veoneer.

I april 2022 förvärvade SSW Partners Veoneer i en kontanttransaktion värd totalt 4,6 miljarder USD. Därefter fullföljde Qualcomm Incorporated (NASDAQ: QCOM) förvärvet av Arriver från SSW Partners.

Veoneer fokuserar nu helt på säkerhetskritisk elektronik och är marknadsledande inom elektronik för kontroll av krockkuddar och säkerhetsbälten. För att markera denna förändring har företaget lagt till “Safety Systems” i sitt varumärke.

“Veoneer Safety Systems är ett växande företag som genererar kassaflöde och har otroligt kompetenta medarbetare. Vår ledande position är resultatet av årtionden av leveranser av produkter med ledande kvalitet, kundservice och teknologisk innovation. Nu när vi har avslutat försäljningen av affärsområdet aktiv säkerhet är vi helt fokuserade på att hitta en långsiktig ägare för Veoneer Safety Systems,” tillade Svanberg.

Evercore och Morgan Stanley & Co. LLC var finansiella rådgivare, Davis Polk & Wardell LLP och Eversheds Sutherland LLP var juridiska rådgivare och Baker Botts LLP var regulatorisk rådgivare till Veoneer och SSW i samband med försäljningen av Veoneers affärsenhet för aktiv säkerhet.