OMX Stockholm (OMXS30)
YTD: 7,83 %
Time Frame: Daily
Senaste analysen på OMXS30

OMXS30
OMXS30 Daily

OMXS30 fortsätter att försvara den viktiga zonen vid 2000 – 2187, och så länge stödet håller är det svårt att säga vart indexet kommer röra sig härnäst. Vid tidigare tillfällen då stödet testats av har indexet tenderat att stiga i relativt snabb takt mot motståndsnivåer, exempelvis vid 2270 samt 2300-området.

Om indexet istället skulle bryta under det stora stödområdet så kan man förvänta sig ett fall ner mot nästa stora stödområde som befinner sig en bra bit ner (2050 – 2023). Vid ett utbrott söderut så tror jag att momentumet kommer skifta helt och säljarna kommer bli starkare än vad de varit på länge. Med andra ord, likt ett “ras” som vi skådade under mars i år. Vi har ännu inte sett ett supertydligt trendskifte, dock kan man konstatera att den stigande trendlinjen som tidigare agerat stöd har tagits ut. Ur ett kortare tidsperspektiv har även lägre bottnar printats tillsammans med lägre toppar. 

Ur ett momentumperspektiv så ser det redan mörkare ut. RSI noterar sig inte längre ovanför 50-linjen, utan har istället börjat söka sig ner mot 40-nivån men ska hittills inte ses som översåld. Till det har även MACD brutit sig under nollnivån för att sätta sin lägsta botten sedan mars i år. 

Med det sagt så är det av vikt att bevaka nivån som OMXS30 handlas vid nu. Hur indexet beter sig veckorna framöver kan nämligen ha en stor påverkan på vart indexet kommer att befinna sig under hösten/vintern.