Textilåtervinningsbolaget Renewcells vd får lämna bolaget, styrelsen i Rewewcell har beslutat att utse Magnus Håkansson som den tillförordnade vd:n. Aktien har kollapsat under de senaste handelsdagarna till bakgrund av bolagets vinstvarning som kommunicerades under den föregående veckan. 

Klockan 11:15 faller aktiekursen 14,45 procent och är därmed ner över 80 procent under den senaste veckan.

Michael Berg, styrelseordförande i Renewcell kommenterar:

– Med en långsammare omställning i värdekedjan, och därmed lägre försäljningstillväxt, än förväntat, har styrelsen bedömt att ett nytt ledarskap i nuläget är nödvändigt. Jag tackar Patrik för hans bidrag till utvecklingen av Renewcell, han har varit instrumentell i att ta bolaget från utvecklingsskede till notering, fabriksbyggnation och produktion.

– Vi är mycket glada över att Magnus Håkansson nu går in som tillförordnad VD. Hans erfarenhet från konsumentnära bolag och hans goda ledaregenskaper kommer att tillföra värde i den fas bolaget nu är i – med stort fokus på införsäljning till varumärkesbolag i klädsektorn, där vi ser ett fortsatt starkt intresse.

Magnus har en omfattande erfarenhet från ledande roller inom detaljhandel och modebranschen samt från ledarskap i börsnoterad miljö. Han tillträder sitt nya uppdrag idag och tar över efter Patrik Lundström, som har innehaft vd-posten sedan 2019.

Magnus Håkansson är född 1963 och har en civilekonomexamen från Handelshögskolan i Stockholm samt en MBA från MIT Sloan School of Management. Han inledde sin karriär som managementkonsult på McKinsey och har sedan dess haft flera framträdande positioner i globala tillväxtföretag inom konsumentsektorn och massaindustrin. Han har även lång erfarenhet av börsnoterade företag och kommer senast från rollen som vd för MediaMarkt Sverige.

Processen att rekrytera en permanent VD kommer nu att inledas, det framgår i måndagens pressmeddelande.