Circle K Sverige blir först i världen med ett helt automatiserat betalsystem för tankning på hela kedjan av stationer. Via en app i mobilen och ett smart system på stationerna kan bilisten kliva rakt ur bilen och börja tanka direkt. Det framgår av ett pressmeddelande.

Genom att läsa av registreringsnumret på bilen när kunden stannar vid pumpen på stationen öppnas rätt pump upp för tankning. Lagom tills kunden kommit ur bilen är systemet redo. Allt sköts helt automatiskt, så länge appen är installerad och telefonen finns i bilen eller fickan.

– Lösningen är lika enkel som genial och automatiserar hela betalningsprocessen när man tankar, något vi vet att många efterfrågat. Vi vill göra livet för våra kunder lite enklare varje dag och att kunna blippa bilen på våra stationer är något vi är riktigt stolta över att kunna erbjuda, säger Johan Söderberg, Director Fuel på Circle K.

Med det övergripande målet att alltid göra besöket på stationen så enkelt och smidigt som möjligt har Circle K utvecklat det nya konceptet ”Blippa bilen”. Med utrullningen på Circle K i Sverige blir bolaget nu först i världen med att lansera konceptet på en hel kedja. Att det sker just här är ingen slump, utan det beror på att Sverige ligger långt framme med digitala betalningslösningar och tekniskt kunnande.

Framöver finns planer på att ytterligare bygga ut konceptet kring Blippa bilen.

– På sikt planerar vi att lägga till funktionalitet som exempelvis en spärr som skyddar mot att tanka fel drivmedel. Vi har fler idéer för smarta funktioner som kan adderas till appen, men i detta första skede ligger fokus helt på att underlätta flödet på stationen för kunderna, avlutar Johan Söderberg.

Blippa bilen lanseras i dag på ett 50-tal Circle K stationer runtom i landet. Utrullningen till resterande stationer kommer att fortsätta löpande och beräknas vara klart i under juni månad 2021.

För att använda Blippa bilen måste man ladda ner appen Circle K Easy Fuel till iPhone eller Android. Efter att ha registrerat sitt betalkort, sitt registreringsnummer och aktiverat platstjänster och pushnotiser för appen är det bara att börja blippa bilen vid nästa tankning.