Sommaren är här och vad passar då inte bättre än att ta ikapp och läsa några av vårens hetaste reportage?

Finanstid presenterar nedan ett urval av de bästa reportagen från våren som gått – Ett välkommet tillskott i hängmattan!

Så här dök Gigger Groups börsvärde med 100 MSEK på kort tid
Massmedia har idag en stor påverkan på aktiemarknaden och kan påverka kursutvecklingen på enskilda aktier i stor utsträckning. De noterade företagen som påverkas mest av media är de bolagen vars aktie har låg likviditet (få kvalificerade aktieägare s.k. “free float”) tillsammans med en hög spread (skillnaden mellan köp- och säljkurs). I och med den låga likviditeten så tenderar dessa aktier ofta ha en hög volatilitet då enstaka köp- eller säljordrar kan påverka kursen i stor utsträckning. När massmedia då skriver om ett noterat bolag med låg likviditet så kan aktiepriset snabbt förändras och ofta är det då småsparare som påverkas mest. Läs hela reportaget här!

Claes Persson, tf VD och koncernchef på Gigger Group

 

 

 

 

 

 

 

Raws är här – Det VASSA alternativet till plastsugrör
Engångsplast såsom sugrör, bestick och pastatallrikar (källa) har länge varit en het diskussion om huruvida det ska förbjudas eller inte. För drygt två år sedan så beslutade Europaparlamentet om en ny lag som innebär att plastprodukter för engångsbruk ska förbjudas inom EU under 2021. Trots att förbudet ännu inte har börjat gälla i Sverige så har flera restauranger redan lämnat plastsugrören för att gå över till papperssugrören som även de fått kritik för att de lätt blir mjuka och inte heller helt miljövänliga. Bara i USA så slängs det över 300 miljoner sugrör per dag och i Europa räknar man med att varje person konsumerar över 50 sugrör per år. En stor marknad men samtidigt ett stort problem som behöver lösas – Raws har lösningen! Läs hela reportaget här!

 

 

 

 

 

 

Boutique-firman som skapat fantastisk riskjusterad avkastning i 10 år
I snart 10 år har kapitalförvaltningsbolaget Peak Asset Management haft visionen att ge deras kunder ett rikare liv. Peak har lyckats väl och nu väljer bolaget att ta nästa steg genom att expandera till fler storstadsregioner. Peak söker kontinuerligt efter olika typer av förvärv som ger positiva synergieffekter både för verksamheten och dess kunder. Framtiden ser ljus ut och genom väletablerade kontor i både Stockholm och Malmö har Peak lagt grunden för en fantastisk tillväxtresa. Läs hela reportaget här!

Fredric Clason, VD & Mattias Åström, Vice VD och Partner

Svenska fintechbolaget Waytobill löser problem i telemarketingbranschen
En av telemarketingbranschens största utmaningar idag är att skaffa sig en högre konverteringsgrad, dvs. antalet kunder som nappar på ditt erbjudande. Kostnaden för att skaffa kunder via telefonförsäljning har generellt gått upp senaste åren. Det tillsammans med den låga andelen kunder som i slutändan betalar är stora utmaningar i branschen – Waytobill har lösningen! Läs hela reportaget här!

Magnus Bendelin, Grundare och VD & Alejandro Pino, Grundare och CTO

Transfer Group lägger grunden till att bli ledande inom säkerhetsbranschen
Transfer Group är nästa företag inom säkerhetsbranschen att noteras. Transfer Group är ett holdingbolag inom säkerhetsbranschen med målsättning att äga och driva dotterbolag som har synergieffekter och kompletterar varandra. De senaste åren har man gjort förvärv som lagt grunden för koncernen och nu är man redo att bli en ledande aktör inom säkerhetsbranschen. Genom den planerade marknadsnoteringen så skapas en ökad legitimitet för bolagets produkter och tjänster samtidigt som möjligheterna att växa genom förvärv men även organiskt ökar. Läs hela reportaget här!