Finanstid har under den senaste tiden bevakat det omtalade investmentbolaget Option One som under torsdagskvällen gick ut med att de gjort ytterligare en investering – denna gång i techbolaget Trion. Trion har utvecklat en av marknadens mest avancerade träningsappar och har redan skalat sin produkt utanför Sveriges gränser bl.a till UK och Mexiko. 

Den nya investeringen är i linje med Option Ones investeringsstrategi som går ut på att investera i onoterade tillväxtbolag med potential att bli globala världsledare inom sina respektive verksamhetsområden.

Option One skriver i sitt pressmeddelande att den globala marknaden för träningsappar är värderad till USD 3 miljarder och växer med en CAGR om cirka 22 %. Trion intar denna marknad med en “technology-first” approach för att bygga den mest kraftfulla, dynamiska och intelligenta plattformen på marknaden. Appen är designad för att ta hänsyn till den mänskliga faktorn när det kommer till träning och upprätthållandet av en hälsosam livsstil. Med över en miljard personanpassade träningskombinationer förenar Trion kraften i AI med en sömlös användarupplevelse och kunskapen hos personliga tränare för att leverera den mest omfattande träningsgeneratorn på marknaden. 

Finanstid kontaktade Option Ones VD för en kommentar:
“Som vi nämner i pressmeddelandet är Trion ett bolag som kryssar alla boxar. Duktiga entreprenörer, en gedigen byggd mjukvara som kan skalas på flera marknader och en produkt som bidrar till att förbättra folkhälsan. Trion har en oerhört spännande tid framöver, och den är vi glada att få möjligheten att följa. Jag vill även passa på att rekommendera Trions träningsapp som har blivit min personliga PT som alltid finns tillgänglig, suveränt!” , säger Vidar Brudvik, VD Option One AB.

Option One har tidigare kommunicerat att de siktar på en notering under 2023 och att de inför detta ska utöka den befintliga portföljen samt skapa en god riskspridning genom att diversifiera portföljen med bolag inom olika branscher. Med denna investering visar bolaget att de är på rätt spår och följer den fasta planeringen som de pratat om publikt. Samtidigt lever Option One mer upp till vad de har benämnts sedan sin start – uppstickaren bland investmentbolagen.

För er som är intresserade av att bli delägare i Option One har nu bolaget en pågående nyemission som pågår fram till 22 februari. Länk till emissionserbjudandet hittar ni nedan där ni kan läsa på mer.

Till emissionserbjudandet och läs på mer här