Nästa generations ERP-lösning ger tillväxtpotential med “right for your business”-funktioner och erbjuder samtidigt nya användarupplevelser för medelstora företag och organisationer.

 Stockholm den 7 april 2021 – Affärssystemsleverantören Unit4 meddelar att ERPx, nästa generations intelligenta ERP-lösning, har släppts och nu är tillgänglig på marknaden.

 

Unit4 ERPx är utvecklat med människans behov i centrum, där fokus ligger på att ge stöd åt personer som arbetar inom näringsliv, den ideella sektorn, högre utbildning och offentlig sektor. ERPx är utvecklat för att leva upp till de specifika kraven inom dessa branscher, inte minst när det kommer till hantering av ekonomi, upphandling, projektledning, HR och FP&A.

ERPx är skapat i en enhetlig molnplattform som gör det enkelt att dela information i realtid och som är utformad kring användaren, vilket gör det möjligt för medarbetare och team att dra nytta av bättre insikter och bli mer effektiva och engagerade. Som central nod för moderna organisationer ger ERPx en rad verktyg och innovationer för att stötta kundernas tillväxt och hjälpa dem att snabbt utvecklas när marknaden börjar komma på fötter igen.

– Ett modernt affärssystem gör inte bara att ett företag eller en organisation kan hantera kraven de har på sina system i dag. Det behöver också kontinuerligt hantera och möta alla de förändringar kommer att inträffa och ta del av de möjligheter som man organisation vill realisera. ERPx är en plattform vi utvecklat för att kunna bygga och integrera moderna tekniklösningar som drar nytta av exempelvis automation och AI, utan att användningen av systemen kompliceras, utan tvärtom förenklas. Det är glädjande att vi nu kommer kunna medverka till att ge våra nordiska kunder ännu starkare tekniklösningar för sina affärer och sin utveckling säger Katarina Gunnarsson, Nordenchef för Unit4.

– Med ERPx erbjuder vi något som många kunder har önskat från sina ERP-lösningar i årtionden – rätt plattform och verktyg, utformade för kundernas specifika behov, vilket hjälper dem att vara snabba, flexibla, konkurrenskraftiga och tillräckligt enkla för att snabbt utveckla medarbetarnas produktivitet, säger Dmitri Krakovsky, Chief Product Officer, Unit4, och fortsätter:

– Vi ger dem också frihet att snabbt och enkelt ansluta och utöka med datatjänster och datalösningar som är specifika för respektive bransch. Tillsammans bygger vi den digitala grund som säkerställer att människor och organisationer uppnår sin fulla potential. Vi är mycket glada över att ERPx nu finns tillgängligt för alla, förklarar Dmitri Krakovsky.

– Det senaste året har signalerat den mest omfattande organisatoriska och operativa förändringen för medelstora organisationer och företag på mer än ett decennium, som inser att för att förbli produktiva, effektiva och konkurrenskraftiga måste de genomgå betydande förändringar och bli mer digitala. Digitala tjänster ökar redan möjligheten att få kontakt med kunder över flera kanaler och pandemin har ökat efterfrågan på ett sådant realtidsengagemang, därför måste organisationer bli mer dynamiska för att kunna svara på sina kunders och anställdas förväntningar. IDC förväntar sig att denna produkt kommer att sätta en ny standard för Unit4 när den rör sig in i den digitala transformativa framtiden med sitt moderna och modulära ERP-system – byggt för människor, säger Mickey North Rizza, Program Vice President på IDC.

 

Unit4:s partnerprogram Developer4U lanseras samtidigt – blir del av ERPx
Samtidigt som lanseringen av ERPx släpper Unit4 även Developer4U, ett nytt partnerprogram som är utformat för att stödja partners att bygga tilläggstjänster i sina miljöer. Unit4 planerar senare i år att lansera sin första marknadsplats för digitala tjänster utformade för medelstora företag, något som kommer att ge kunder och partners en hubb för att hitta och distribuera ny funktionalitet. Med Developer4U kommer partners att ha tillgång till utvecklingsmiljöer, utbildning i tilläggskit och support för att utveckla applikationer och få dem certifierade.