Storbritannien tillkännagav idag att landet väntas påbörja vaccinering för Covid-19 under nästa vecka. Quartiers VD Marcus Johansson Prakt ser det som särskilt positivt att det är just Storbritannien som tar steget och blir det första landet att godkänna vaccin för Covid-19 efter storskaliga tester. Just den äldre målgruppen som kommer att vaccineras först tenderar att föredra att besöka våra anläggningar under perioden januari till maj, tillägger bolagets VD.

Quartiers, listat på Nasdaq First North i Stockholm med sin verksamhet på den spanska solkusten, välkomnar nyheten och ser detta som ett avgörande första steg som kommer lyfta Malagaregionen ur nuvarande kris. Enligt AECHOS, regional föreningen för hotell-och restaurangsektorn, har brittiska gäster i Malagaprovinsen minskat med 96,9% i oktober 2020 jämfört med oktober 2019. Bolaget har trots det lyckats upprätthålla en god försäljning. Boho Club noterade exempelvis en beläggningsgrad om 64,1% i oktober 2020 jämfört med genomsnittet i Marbella kommun för samma period om 18,4%. Tack vare lanseringen av nya kreativa koncept i restaurangen steg även mat- och dryckesförsäljningen med 23,2% i oktober 2020 jämfört med samma månad 2019.

Den brittiska marknaden har tidigare dominerat som den enskilt största internationella målgruppen för såväl fastighetsköp, som hotell och restaurang. Efter de restriktioner som har införts i både Spanien och i Storbritannien har den brittiska marknaden i stort sett försvunnit.