Rolv Erik Ryssdal har blivit utnämnd till den nya ordföranden för HR-techföretaget Simployer Group AS. Ryssdal hade en lång karriär på Schibsted, där han var VD från 2009 till 2018 och därefter VD för Adevinta fram till 2022. Under denna tid spelade han en avgörande roll i att göra Schibsted/Adevinta till den största globala aktören inom onlinemarknadsplatser för rubrikannonser. Ryssdal har omfattande erfarenhet av styrelsearbete och är för närvarande ordförande i Sikri Group samt styrelseledamot i Orkla.

– Simployer är ett spännande företag som är väl positionerat för ytterligare expansion. Jag ser fram emot att vara en del av den fortsatta resan tillsammans med en kvalificerad ledningsgrupp.

Ryssdal tar över efter Frode Haugli, som har varit ordförande i Simployer de senaste åtta åren.

Simployer satsar på ytterligare tillväxt

Simployer, med över 15 000 kunder och över 1,2 miljoner användare, har etablerat sig som det främsta HR-alternativet i Skandinavien. Företagets unika kombination av HR-teknik och lokal expertis har placerat dem i en stark position för tillväxt och framgång.
Investmentbolaget Ferd är den största ägaren i Simployer och Danjal Haaland Danjalsson, Investment Professional på Ferd Capital, betonar betydelsen av att utse Ryssdal till styrelseordförande i Simployer under den nuvarande tillväxtfasen:

– Ryssdal värderar medarbetarnas strategiska betydelse för företagens framgång, har byggt upp en internationell ledare inom Schibsted genom organisk tillväxt och förvärv och har en djup förståelse för teknik. Dessa egenskaper kommer att vara till stor nytta för Simployer i framtiden.

Villig att etablera sig utanför Skandinavien

I fyra decennier har Simployer varit marknadsledande inom HR i Skandinavien. Med cirka 350 anställda i Sverige, Polen, Danmark och Norge fortsätter Simployer att expandera. Med Rolv Erik Ryssdals erfarenhet och engagemang kommer företaget att fortsätta sin tillväxtresa genom att bli en ledande aktör inom HR-tech på nya marknader utanför Norge, Sverige och Danmark, enligt Simployers VD Vigleik Takle:

– Vi befinner oss i en mycket spännande tillväxtfas och har en tydlig ambition att inta en ledande position i norra Europa inom vårt segment. Vi är mycket glada över att välkomna vår nya ordförande, Rolv Erik, ombord. Hans ovärderliga kompetens och erfarenhet av att bygga framstående varumärken och internationell tillväxt kommer att vara avgörande för vår framtida framgång.