TeraSi, ett Stockholmsbaserat deeptechbolag som utvecklar hårdvara till 6G applikationer, har tagit in Adrian Gomez Torrent som en tredje medgrundare, samtidigt som de stänger en pre-seedrunda. I och med detta ska bolagets teknik och utveckling tas till nästa nivå och möjliggöra användning av framtidens trådlösa system i stor skala.

Adrian Gomez Torrent kommer närmast från Beyond Gravity, ett ledande bolag i satellitindustrin, och tar med sig spetskompetens inom antenner och hårdvara till rymdapplikationer. Adrian har även tidigare jobbat med TeraSis unika teknik, tillsammans med grundarna, inom akademin. Expansionen och teknikutvecklingen stödjs av en finansieringsrunda med flera ängelinvesterare samt experter inom industrin.

”När man utvecklar något helt nytt gäller det att ha de bästa som finns i teamet. Vi visste sedan länge att Adrian var rätt person, han har erfarenheten och drivet som krävs för att få ihop det hela. Vi ser verkligen fram emot att skala upp tekniken och bolaget tillsammans. Vi är också enormt stolta att ha fått med etablerade investerare som förstår och stödjer vår vision,” säger James Campion, medgrundare av TeraSi.

I TeraSis pre-seedrunda går de välkända ängelinvesterarna Fredrik Posse, Per Björklund, Stefan Lindeberg, Dominic Davies och Andrew Stentiford (grundare av Immetric AB) in. Även Sting Holding och KTH Holding gör vidare investeringar. Finansieringen ska hjälpa bolaget fortsätta teknikutvecklingen och ta nya lösningar ut till marknaden. Investerarna tar också med sig ett stort nätverk och kunskap om branschen och IP-frågor.

”Jag är jätteglad att Bernhard och James frågade om jag ville vara med som en tredje grundare. Utmaningen att ta vår teknik från akademin ut till marknaden är otroligt spännande. Mina tidigare erfarenheter av tekniken och inom rymdindustrin hoppas kan ta oss ett steg närmare målet att förverkliga nästa revolution inom trådlösa system,” säger Adrian Gomez Torrent.