Telia utser Tim Pennington som interim finanschef

Telia Company har idag meddelat att Tim Pennington kommer att tillträda som interim Executive Vice President, Group Chief Financial Officer och medlem av koncernledningen från och med september 2023. Pennington tar över efter Per Christian Mørland, som tidigare annonserats kommer att lämna Telia i slutet av september. Tim Pennington kommer att inneha rollen som interimistisk finanschef fram till att en permanent ersättare för Per Christian Mørland har börjat, och därefter kommer han att fortsätta i en rådgivande roll för bolaget fram till åtminstone slutet av september 2024. 

Tim Pennington har tidigare arbetat som finanschef för företag som Millicom, Cable & Wireless Communications och Hutchison Telecommunications International Ltd. För närvarande sitter han även i styrelsen för MTN Group, Afrikas största mobiloperatör.

Utöver detta meddelades det tidigare att Dan Strömberg, Senior Vice President och chef för LED (Litauen, Estland och Danmark), kommer att gå i pension i augusti. Efter Strömbergs pension kommer rollen som chef för LED inte att finnas kvar. Istället kommer Telia Litauens VD, Giedrė Kaminskaitė-Salters, och Telia Estlands VD, Holger Haljand, att rapportera direkt till Allison Kirkby, VD och koncernchef, men de kommer inte vara en del av koncernledningen. Fram till att den förväntade försäljningen av Telia Danmark är genomförd kommer Petr Cermak, VD för Telia Danmark, att rapportera till Stefan Backman, Telia Companys Executive Vice President, Chefsjurist och Chef för Corporate Affairs. Dan Strömberg kommer att fortsätta som ordförande i styrelsen för Telia Litauen.

Allison Kirkby, VD och koncernchef, uttrycker sin glädje över att välkomna Tim Pennington till Telia med tanke på hans omfattande erfarenhet och djupa kompetens inom telekom och finans. Samtidigt tackar hon Dan Strömberg för hans 43 år av hängiven tjänst på Telia och önskar honom lycka till i den välförtjänta pensioneringen. Att stanna på ett företag under så lång tid är inte vanligt förekommande, och Kirkby vill passa på att tacka Strömberg för hans enastående bidrag till bolaget under alla dessa år.