Taiga Motors Corporation, en ledande tillverkare av elektriska terrängfordon, lanserar nu sina snöskotrar i Europa. Detta sker i Sälen i ett samarbete med SkiStar, den ledande aktören inom alpin fjällturism i Skandinavien.

Efter Taigas första leveranser i mars blir den europeiska lanseringen ytterligare en viktig milstolpe för Taiga Motors. Det är ett viktigt steg i Taigas globala expansionsplaner. En resa som inleddes med att elektrifiera ett av de mest utmanande fordonen i terrängsegmentet – snöskotern.

– Sverige fortsätter att vara en global pionjär inom elektrifiering och hållbara lösningar. Det var ett naturligt beslut för oss att debutera vår snöskoter Nomad i Europa tillsammans med SkiStar i Sälen. Vi är glada över att SkiStar-teamet kommer att använda dessa två revolutionerande maskiner. Vi ser fram emot att kunna tillhandahålla en elsnöskoter som inte kompromissar med prestanda, samtidigt som man tar hänsyn till miljön och minskad klimatpåverkan, säger Taigas vd Sam Bruneau.

För SkiStar är samarbetet ett viktigt nästa steg i företagets hållbarhetsarbete, med målet att att ha nettonoll i klimatavtryck från den operativa driften senast 2030.

– Att värna om den unika fjällmiljön som SkiStar verkar i är grundläggande för en hållbar utveckling av vår verksamhet. Vi såg tidigt att Taiga kommit långt inom segmentet terrängfordon och det känns bra att de nu kan introducera sina elsnöskotrar hos oss på SkiStar. Låga utsläpp, bra prestanda och en enorm minskning av snöskotrarnas miljö- och klimatpåverkan har gjort att vi valt Taigas eldrivna snöskotrar för användning av bland andra vår skidpatrull och för andra verksamheter, säger Fanny Sjödin, hållbarhetschef på SkiStar.

Taigas snöskotrar tillåter friluftsentusiaster att utforska vinterterräng utan att man för den delen behöver kompromissa med prestanda, tillförlitlighet eller effektivitet. Med en ren design och en mekaniskt förenklad plattform levererar Nomad optimerad funktionalitet för tunga uppgifter, familjeutflykter eller terrängåkning. Den underhållsfria drivlinan, anpassningsbara drivparametrar och oerhört precisa gasreglage bidrar till Nomads användarvänlighet. Taiga sätter standarden för elektriska snöskotrar när det kommer till hållbarhet och tillförlitlighet. Den erbjuder den bästa prestandan under alla förhållanden och kommer med standardiserade uttag för laddning.