Det snabbväxande fintechbolaget Anyfin, som hjälper människor att förstå och förbättra sin ekonomi, meddelar idag att man nu lanserar på ytterligare en marknad – i Norge. Den norska befolkningens skulder har ökat drastiskt det senaste decenniet, något som Anyfin vill förändra. 

Anyfin fokuserar på att hjälpa privatpersoner med sin ekonomi i Sverige, Finland och Tyskland – varav sistnämnda för närvarande är den marknad som växer snabbast.. Det senaste året har bolaget lanserat flera gratistjänster i appen som ska hjälpa användarna att få en bättre översikt på sin privatekonomi. Appen har närmare 700 000 nedladdningar och var nyligen den mest nedladdade appen i Sverige i App Store, alla kategorier. Nu tar man steget att hjälpa våra grannar i Norge att nå en bättre finansiell hälsa. 

Det senaste decenniet har norrmännens skulder ökat drastiskt och den höga skuldnivån anses vara ett av de största riskområdena för norsk ekonomi, och bland annat har ett skuldregister införts. 2021 uppgick norrmännens osäkrade skuld till 148,5 miljarder NOK, enligt Norsk Gjeldsinformasjon. Anyfin kommer i Norge att fortsätta sitt uppdrag att lösa ett av de största ekonomiska problemen för europeiska konsumenter – orättvist höga räntor. 

“Vi är oerhört stolta över vår framgång i Norden, där vårt främsta fokus varit Sverige och Finland. Med vår lansering i Tyskland i mars 2021 har vi visat att vi har det som krävs för att bli en stor aktör inom fintech i Europa. Nu ser vi fram emot att hjälpa norska konsumenter till en bättre privatekonomi”, säger Mikael Hussain, vd och medgrundare av Anyfin. 

Till en början kommer Anyfin att erbjuda sin tjänst “Sänk din ränta” – där Anyfin sänker räntan på befintliga lån, så att privatpersoner ska kunna spara mer och erbjudas en snabbare betalningsplan mot en skuldfri tillvaro. Bolaget godkänner enbart ansökningar där bättre ränta och villkor kan erbjudas utan förlängd återbetalningstid. Snart kommer även andra tjänster lanseras i Norge, däribland Smarta Widgets som ger användarna en översikt över sin ekonomi samt Sparande