Svenska Alarm expanderar med ny strategi – förvärvar konkurrenten Best Alarm

Larmföretaget Svenska Alarm köper Best Alarm. Uppköpet är en del av Svenska Alarms nya strategi för tillväxt.

– Vi ser Best Alarm som första investering av flera, säger Niklas Halldén, styrelseordförande för Svenska Alarm.

Svenska Alarm startade 2009 och erbjuder smarta larm och kamerabevakning för hem och företag. Stor vikt läggs på att användarna har tillgång till en aktiv och närvarande kundtjänst samt kunna få personliga möten av det rikstäckande serviceteknikernätverket. Svenska Alarms kunder har dessutom en användarvänlig app för mobiltelefonen och surfplattan som ger uppdatering dygnet runt, året om, över hur det står till i hemmet eller på kontoret. I och med att larmprodukterna och Svenska Alarm är certifierade, samt rekommenderade av SSF Stöldskyddsförening, skapar det för kunderna en extra trygghet.

Uppköpet av Best Alarm innebär att Svenska Alarm får närmare 1000 nya kunder, vilka får en kvalitetsförhöjning av sin larmtjänst. För Svenska Alarm innebär investeringen av Best Alarm en början på ny strategi.

– Vi lägger nu om kursen mot att expandera. Vi ser att det är rätt tid för ökad konsolidering av marknadens säkerhetsföretag och på så vis kunna ge kunderna ett bredare utbud av tjänster som ger större trygghet. Köpet av Best Alarm får ur det perspektivet ses som startskottet i våra expansiva planer, säger Niklas Halldén

Att Svenska Alarm väljer en ny väg framåt innebär inte att de helt ändrar affärsmodell. Det franchisnätverk som Svenska Alarm sedan tidigare har byggt upp påverkas inte.

– När Svenska Alarm som bolag växer blir vi även starkare på fler områden. Det kommer att gynna alla, våra kunder, partners och franschisnätverk, säger Niklas Halldén.

Affären med Best Alarm genomfördes den 4 juli och arbetet pågår med att transformera över de nya kunderna till Svenska Alarms plattform för trygghetslösningar.