Under förra veckan utmanade grundaren av Facebook och entreprenören Mark Zuckerberg Tesla-grundaren Elon Musk till en kampsportmatch. Musk svarade på utmaningen i en tweet efter att Zuckerberg uttryckte sin önskan att skapa en app för att konkurrera med Twitter. Zuckerberg svarade snabbt på Musks utmaning och Musk föreslog att de båda skulle mötas i en MMA-match i Las Vegas i oktagonen hos UFC, världsledande inom MMA.

UFC:s VD, Dana White, har kontaktat de båda entreprenörerna. Enligt White är de båda mycket intresserade av att mötas i oktagonen. White är övertygad om att en match mellan Elon Musk och Mark Zuckerberg skulle slå alla tidigare rekord för pay-per-view (PPV).

“Jag pratade med Mark och Elon igår kväll”, sade UFC-chefen Dana White. “Båda killarna är otroligt seriösa om detta. Den största matchen genom tiderna var Floyd och Conor”, fortsatte Dana White om Musk vs Zuckerberg. “Jag tror att detta kan överträffa det. Det kommer att överträffa vad de gjorde, och det finns ingen gräns för vad denna händelse kan leda till.”

Enligt White skulle en eventuell kampsportmatch dra in hundratals miljoner dollar till välgörenhet. Det tidigare rekordet för PPV sattes i samband med UFC-matchen mellan Khabib Nurmagomedov och Conor McGregor. Eventet drog in över 180 miljoner dollar endast i PPV-intäkter.

Mark Zuckerberg har tidigare tävlat i brasiliansk jiu-jitsu. Den 38-årige Zuckerberg började med sporten 2021 och har sedan dess tränat regelbundet. För några veckor sedan gjorde Zuckerberg sin tävlingsdebut i brasiliansk jiu-jitsu. Han tävlade i både “No-GI” och “Gi” och vann ett guld och ett silver. Turneringen ägde rum i Silicon Valley, Kalifornien, USA

 

Mark Zuckerberg skrev “Send Me Location” som svar till Elon Musks tidigare Tweet