SunRoof är en svensk startup inom innovativ solenergiteknik som utvecklat ett funktionellt och helintegrerat soltak (BIPV). Företaget har under 2021 varit i en kraftig expansionsfas både i Sverige och internationellt och verksamheten spås ha goda framtidsutsikter.

Polens president delar ut priset

Det prestigefyllda innovationspriset delas ut en gång om året av Polens president, Andrzej Duda. År 2021 är det SunRoof som fått utmärkelsen i kategorin startup under en gala inom företagande.

“Det känns fantastiskt att få den här utmärkelsen. SunRoof kommer att fortsätta driva frågan och hitta innovativa lösningar för en framtid med nollutsläpp, säger Petteri Olsén, vd för SunRoof Sverige.

“Utöver framgångarna inom utvecklingen av solteknik innebär det här priset något större för hela vårt internationella team; att stödja samhället i strävan efter energineutralitet och främja en mer hållbar livsstill”, säger Marek Zmysłowski, medgrundare och Expansion Partner på SunRoof.

Under 2022 ska SunRoof fortsätta sin kraftiga expansion och etablera sig på den svenska marknaden.

Det är glädjande att efterfrågan är stor på våra soltak. Vi ser fram emot att genomföra våra planer att bygga det största och mest intelligenta nätverket av virtuellt sammankopplade soltak i världen – och vad det kommer att innebära i framtiden”, avslutar Petteri Olsén, vd.