Efter nio år som projektledare och ekonomichef på Stylt, har Carolina Dyrö tagit över som ny VD för den prisbelönade koncept- och designbyrån. Med sin erfarenhet från både den lokala och internationella hospitality-branschen leder hon nu Göteborgsföretaget som vinner allt fler uppdrag över hela världen.

Under sina år på Stylt har Carolina arbetat med en rad projekt som blivit stora framgångar, såväl kreativt som kommersiellt, från Scandic-hotellet Downtown Camper i Stockholm till det lilla exklusiva heliskiing-hotellet Niehku vid Riksgränsen.

”Som ny partner och VD för Stylt har jag stort fokus just på kombinationen kreativitet och affärsmässighet. Allt vi gör handlar om att skapa fantastiska gästupplevelser som i slutändan genererar lönsamhet för våra uppdragsgivare” säger Carolina.

Sedan starten som lokalt konstnärskollektiv för drygt 30 år sedan, har Stylt vuxit till en väletablerad internationell aktör inom konceptutveckling och inredningsdesign främst inom hotell- och restaurangvärlden.

”Samtidigt ser vi att allt fler branscher inser att även de arbetar med hospitality och det stora värdskapet i en eller annan form. Exempelvis har vi idag många uppdrag inom fastighetsutveckling och med att skapa attraktiva mötes- och arbetsplatser” säger Carolina.

Ett exempel är arbetet med Elbtower som snart ska byggas intill Elbe i Hamburg. Det blir Tysklands tredje högsta byggnad som rymmer allt från kontor och hotell till restauranger, butiker och mötesplatser. Det är även i Hamburg som Stylt nyligen har fått uppdraget att skapa koncept och inredning för ett nytt Hoxton-hotell för Ennismore-kedjan. Parallellt har man just nu pågående projekt bland annat i Norge, Danmark, Finland, Holland, Schweiz, Italien, Spanien och Australien.

Carolinas första möte med Stylt var som kund hos byrån då hon ansvarade för etableringen av Skönhetsfabriken på Clarion Hotel Post i Göteborg. Som platschef arbetade hon nära Stylt med att utveckla koncept, varumärke och inredningsdesign.

”Jag gillade verkligen hur de sydde ihop hela paketet och alltid fokuserade på gästupplevelsen. När jag blev erbjuden jobb som projektledare på Stylt var beslutet enkelt.”

”Med Carolina får vi en VD som verkligen kan företaget och vår marknad utan och innan. Under hennes ledning har vi fantastiska förutsättningar att fortsätta utveckla Stylt, medarbetare och organisation, kreativitet och affärer” säger Erik Nissen Johansen, grundare och kreativ chef på Stylt.

Trots att pandemin slog hårt mot hotell, resande och besöksnäring, klarade sig Stylt väl. 2022 ser man dessutom ut att göra sitt bästa resultat någonsin och nyanställer nu ett antal personer, framför allt på arkitektsidan. Vid årsskiftet flyttar man till nybyggda Brick Studios på Masthuggskajen tillsammans företagsgruppen More Alliance och deras olika bolag inom kommunikation, digitalisering, film, PR, event och arkitektur.

”Då blir vi dessutom grannar med nya Hotel Draken som vi just nu arbetar med för Petter Stordalens Nordic Choice” säger Carolina. ”Äntligen får vi riktigt nära till ett ställe vi själv har varit delaktiga i att skapa.”