Storytel passerar ännu en milstolpe på sin starka globala tillväxtresa. Den 20 juli 2021 noterade ljud- och e-boksföretaget över 1 000 000 betalande abonnenter i Norden.

Den 7 juli presenterade Storytel sin abonnent- och intäktstillväxt för det andra kvartalet 2021. Med bland annat ett genomsnitt på 1 626 900 betalande kunder för kvartalet och en helårstillväxt i Norden på 150 300 jämfört med motsvarande kvartal förra året, överträffades den prognos för den nordiska abonnenttillväxten som tidigare lämnats.

Idag kan Storytel berätta att företaget passerat ytterligare en milstolpe på företagets expansions- och tillväxtresa. Den 20 juli bröt företaget miljonvallen för antalet abonnenter i Norden.

– Storytel föddes för 15 år sedan och är idag synonym med växande bokmarknader i Norden. Jag är glad och otroligt tacksam för engagemanget och den fantastiska respons som Storytel får varje dag från våra bok- och berättelseälskande användare. Det sporrar oss verkligen i vår övertygelse att investera i, utveckla och tillgängligöra de attraktivaste, mest fängslande och bästa läsupplevelserna för alla målgrupper tillsammans med författare, förlag och våra lyssnare och läsare, säger Åse Ericson, Nordenchef på Storytel.

Storytel grundades 2005 och blev en digital pionjär på den starkt växande globala ljudboksmarknaden. Idag är företaget nordisk marknadsledare och en av världens största streamingtjänster för ljudböcker och e-böcker, med totalt över 500 000 titlar i tjänsten. Storytel är lanserad på 25 marknader i världen och avser att vara tillgänglig på över 40 marknader i slutet av 2023.