Storytel – Line Miller utsedd till VD för danskt förlag

Storytel Books har nyligen tillkännagett en betydande förändring i ledningen för sitt danska förlag, People’s. Line Miller, en respekterad person inom förlagsbranschen, har utsetts till ny VD för People’s. Med över ett decenniums erfarenhet inom branschen är Line en perfekt kandidat för denna roll.

Line Miller kommer senast från Politikens Forlag, där hon har haft rollen som förläggare. Under sin tid på Politiken har hon etablerat sig som en kreativ och dynamisk ledare. Hon har bidragit till förlagets framgångar genom att publicera flera bästsäljare, däribland Anthony Doerrs “All the Light We Don’t See” och Hanya Yanagiharas “A Little Life”. Dessutom spelade hon en central roll i lanseringen av Politikens digitala imprint, North.

Line Miller har en gedigen akademisk bakgrund. Hon har studerat engelsk litteratur och modern kultur vid Köpenhamns universitet och deltog i Business of Culture-programmet vid Aalto-universitetet i Finland.

Linda Säresand, VD för Storytel Books och styrelseordförande för People’s, uttryckte sin entusiasm över Lines anställning. Hon betonade Lines omfattande erfarenhet och ledaregenskaper som ovärderliga tillgångar för People’s, speciellt i kombination med Mofibos starka position i den digitala eran.

Som VD för People’s kommer Line Miller att ha ansvaret för att leda förlaget och dess anställda. Hon kommer att spela en nyckelroll i att fortsätta förlagets framgångar som en framstående utgivare av samtida litteratur inom både skönlitteratur och facklitteratur i olika format.

Line Miller själv uttryckte sin entusiasm över den nya rollen och betonade vikten av att berätta historier i en snabbt föränderlig värld. Hon ser fram emot att arbeta med det spännande förlaget och dess team för att fortsätta dess tradition av att berätta engagerande och betydelsefulla historier.

Line Miller kommer att tillträda sin nya tjänst den 8 januari 2024, och hennes erfarenhet och visioner väntas bringa ny energi och innovation till People’s och dess framtid.