Sting, en ledande inkubator och accelerator för tech-startups i Norden, kommer att ha en ny VD. Krim Talia, en mycket framgångsrik entreprenör, kommer att ta över VD-rollen från och med den första juni. Krim tar över efter Pär Hedberg, som har varit VD sedan organisationen grundades 2002.

Krim har omfattande erfarenhet som entreprenör och har varit involverad i flera framgångsrika techföretag. Han har agerat som privat investerare och har även en doktorsexamen från Handelshögskolan. Under de senaste åren har Krim också varit affärscoach på Sting och tillförordnad VD för det digitala vårdbolaget Mindler. Krims egen resa med Sting började år 2004 när hans första startup, medicinteknikföretaget Nanologica, fick sin första externa finansiering från Sting.

– Jag är stolt över att ta över som vd för Sting. Sting har varit avgörande för att stödja tillväxten av Stockholmsbaserade startups i över 20 år och jag är hedrad över att få möjligheten att ge tillbaka till det startup-community som gett mig så mycket. Att Sting utsågs till världens bästa accelerator 2021 kommer knappast som någon överraskning, säger Krim Talia.

Sting har haft en betydande påverkan på den lokala ekonomin sedan starten och bidrar med 30 nya tillväxtföretag varje år. Under det senaste året samlade Sting-bolagen in totalt 1,4 miljarder kronor i privat kapital och erbjöd sysselsättning till 3 200 personer, med intäkter på över 5,6 miljarder kronor. Några av de framgångsrika företag som får stöd från Sting inkluderar Yubico, Sellpy, Airmee, Surfcleaner, Midsummer, Mendi och Volumental.

– Jag är oerhört stolt över det arbete vi har gjort på Sting, säger Staffan Ingvarsson, styrelseordförande i Sting och vd för Stockholm Business Region och fortsätter:

– Krim Talia passar perfekt för den här rollen, och jag ser fram emot att arbeta med honom för att fortsätta stödja tillväxten av startups i Stockholm och Norden.

Sting i korthet

  • Utnämnd till världens bästa inkubator/accelerator 2021.
  • Har hjälpt 400+ startups sedan starten 2002.
  • 70 procent av alla Sting-bolag fortsätter att utvecklas och växa än idag.
  • År 2022 fanns det 270 aktiva Sting-bolag som totalt sysselsatte 3 200 personer och hade intäkter på över 5,6 miljarder kronor.
  • Under 2022 samlade Sting-bolagen in totalt 1,4 miljarder kronor i privat kapital.