Tidigare riksbankschefen, Stefan Ingves, har accepterat ett nytt uppdrag vid Handelshögskolan i Stockholm. Det rapporterar Dagens Nyheter på måndagen.

– Han har enorm erfarenhet som vi hoppas att forskare och studenter ska ha utbyte av, säger Bo Becker, chef för institutet Swedish House of Finance, till DN

Efter att ha avgått som riksbankschef i början av året genomgår Ingves en ettårig karensperiod, där alla hans nya uppdrag måste godkännas av Riksbankens fullmäktige. Ett av dessa uppdrag är nu godkänt, och Ingves kommer att inneha positionen som “senior fellow,” vilket innebär att han kommer att föreläsa och delta i forskningsarbete vid institutet Swedish House of Finance på Handelshögskolan i Stockholm. Han förväntas påbörja sitt nya uppdrag inom kort.

Vi tycker att det är jättekul. Planen är att ha med honom i våra kurser och använda hans långa erfarenhet som riksbankschef, säger Bo Becker till DN.

Stefan Ingves har en imponerande karriär bakom sig, inklusive 17 år som Sveriges Riksbankschef (2006 – 2023), vilket gör honom till den längst sittande riksbankschefen i Sverige under de senaste fem decennierna.