Kameos investerare lånade ut närmare 1,2 miljarder kronor under 2021 och inga kreditförluster konstaterades. 80% av den totala lånevolymen stod den svenska marknaden för.

Kameo har de senaste åren haft en stark tillväxt och är nu Skandinaviens största investeringsplattform för fastighetsprojekt sett till utlånad volym 2021. Sedan starten 2016 har endast en kreditförlust på 2 350 000 kronor konstaterats av de 560 lån och 2,3 miljarder kronor som publicerats på plattformen. Det motsvarar 0,1% i kreditförluster utifrån lånevolym.

– Att vi endast har haft en kreditförlust av så många publicerade lån är ett resultat av en mycket gedigen och noggrann kreditprocess, säger Sebastian Harung, grundare och CEO på Kameo. För oss är det väldigt viktigt att våra investerare inte ska förlora pengar på de fastighetsprojekt de investerar i, samtidigt som vi vill att våra låntagare lyckas med sina projekt. Kameos målsättning är givetvis att inga av fastighetsprojekten som publiceras på vår plattform ska leda till kreditförluster, även om vi såklart aldrig kan garantera att oförutsedda händelser inträffar.

Under 2021 stod den svenska marknaden för 80% av den totala publicerade lånevolymen och planen är att fortsätta växa i Sverige, Norge och Danmark under 2022.

– Vi hade ett fantastiskt resultat 2021, men nu växlar vi upp ytterligare och vår ambition är att kraftigt öka föregående års lånevolym under 2022. Det är ett rimligt mål då efterfrågan på finansiering via nya digitala lösningar, likt Kameos, ökar i takt med att det blivit allt svårare för mindre fastighetsutvecklare att få en fullvärdig finansiering via banken. Samtidigt har allt fler investerare upptäckt möjligheten att låna ut pengar till fastighetsutvecklare via oss, vilket möjliggör att vi kan erbjuda finansiering till fler. Sedan start har våra 30 000 investerare i genomsnitt fått cirka 9% i årsränta på sina investeringar.