Transfer Group har sedan i höstas varit i en fusionsprocess tillsammans med Sensec Holding – En fusion som idag beräknas nå sitt slut då fusionen ska registreras hos Bolagsverket och Sensec ska då samtidigt lösas upp.

Sensec Solutions, som tidigare varit ett dotterbolag till Sensec Holding, nu mera ett dotterbolag till Transfer Group i samband med fusionen, vann under gårdagen en upphandling med TORP Sandefjord flygplats där Sensec Solutions ska leverera en EDS-röntgenmaskin för kontroll av bagage på flygplatsen. Avtalet, som även innefattar integration och installation av röntgenmaskinen har ett ordervärde som uppgår till totalt 17 MNOK.

– Vi är stolta över att få fortsätta stärka upp säkerheten hos TORP. Tillsammans har vi en långvarig kundrelation och har bistått med säkerhetsutrustning till flygplatsen i mer än 25 år. Det här är vårt fjärde avtal inom EDS-utrustning tillsammans med TORP och vi ser fram emot en fortsatt långvarig kundrelation framgent, säger Johnny Søhus, försäljningschef Sensec Solutions.

Sensec Solutions samarbetspartner Embross North America Ltd. erhöll under förra veckan ett tilldelningsbeslut från Kalaallit Airports Holding avseende Self-Service Check-In system. Sensec Solutions bistår som underleverantör till Embross när de nu ska underlätta check-in processen på Grönland. Upphandlingen omfattar flygplatserna Nuuk och Ilulissat med option på ytterligare en flygplats.

Embross är en global aktör som opererar på över 100-talet flygplatser världen över. Det här är första gången som Sensec Solutions tar sig in på Grönland. Genom ett starkt samarbetsavtal tillsammans med Embross kan det leda till fler stora affärer framöver.

Sensec Solutions omsatte under 2021 drygt 42 MSEK. Således är detta en mycket stark start av det norska säkerhetsbolaget under 2022.