Spotlightnoterade Tendo tecknar nytt avtal – Aktien upp över 100 % på tre månader

Tendo AB meddelar att Bolaget har tecknat ett tillverkningsavtal med OIM Sweden AB för tillverkning av Bolagets första produkt Tendo OneGrip.

I takt med att marknadslanseringen av Tendo OneGrip närmar sig arbetar Bolaget med att färdigställa detaljerna för att kunna leverera sin första produkt till användarna. Tendo har tidigare kommunicerat kring ett samarbetsavtal med OIM Sweden som innebär ett gemensamt arbete för att utveckla och anpassa tillverkningen av Tendo OneGrip för att säkerställa att marknadskraven uppfylls inför lanseringen.

Samarbetsavtalet har resulterat i lyckat produktionsförberedande och Tendo har därför tecknat ett tillverkningsavtal med OIM Sweden. Avtalet gäller tillverkning och montering av kontrollenheten inklusive sensorer av Tendo OneGrip. Handsken och de textila delarna tillverkas av en annan producent för att OIM Sweden sedan ska kunna färdigställa monteringen.

Samarbetet med OIM Sweden har pågått under snart ett års tid och vi är oerhört nöjda med det arbete vi hittills har genomfört tillsammans. Därför känns det som ett positivt och naturligt steg att även fortsätta samarbetet när vi går in i produktionsfasen. Vi ser fram emot vårt fortsatta arbete tillsammans och är övertygade om att vi kommer erbjuda en produkt som många med ryggmärgsskador kan få hjälp av”, säger Sofie Woge, VD på Tendo.

Vi är väldigt stolta att Tendo ger oss förtroendet att producera deras revolutionerade produkt Tendo OneGrip. Deras starka team delar samma passion som OIM, att förändra människors liv. Med vår långa erfarenhet av komplex produktutveckling inom MedTech och Tendos erfarenhet inom robotik och design så når vi tillsammans en banbrytande produkt”, säger Ali Jehanfard, VD på OIM Sweden.