Takbyrån i Alingsås är en del av Soltech-koncernen sedan 1 juni 2021. Nu har bolaget tagit sin enskilt största order sett till ordervärde när de ska hjälpa Inhubs och Tuve Bygg med en takentreprenad. Det är en ny logistikfastighet i Alingsås som ska uppföras och Lindex ska sedan bedriva verksamhet i fastigheten. Ordervärdet för projektet uppgår till 19 MSEK.

Takbyrån grundades 2014 och är specialiserade inom takentreprenad och utför alla typer av takjobb och även solenergi. Takbyråns kunder utgörs ofta av bygg- och fastighetsföretag men även av industrier och offentliga aktörer. Nu har bolaget tagit sin enskild största order när man hjälper Inhub med en takentreprenad. När den nya högautomatiserade logistikfastigheten står klar kommer byggnaden att omfatta 48 000 kvadratmeter lager- och kontorsyta.

– Det här är ett mycket roligt projekt för oss och jag vill verkligen tacka för det fina förtroendet från Tuve Bygg. Vi ser fram emot att kavla upp ärmarna och bidra till Lindex nya högautomatiserade lager i Alingsås, säger Håkan Jaconelli, grundare och projektledare på Takbyrån.

Takläggningen startar i november och hela anläggningen planeras att tas i drift under 2024. Logistikfastigheten har högst ställda krav vad gäller konstruktion och miljöcertifiering för att utforma fastigheten i linje med modeföretagets hållbarhetsambitioner.