Abelco Investment Group (”Abelco”) är glada att kunna uppdatera att Smartfunding nu har slutfört utvecklingen av sin online-plattform som förberedelse inför lanseringen av sin BNPL-tjänst (Buy-Now-Pay-Later). Plattformen genomgår nu slutlig testning och den nya BNPL-tjänsten är planerad att lanseras i Singapore den 18 februari 2021. Det framgår av ett pressmeddelande. Abelco ingår i konceptet Veckans Aktie hos Finanstid.

Abelco och Fatfish Group Limited (”FFG”) har sedan tidigare kommunicerat att bolagen tillsammans startat en ”Buy-Now-Pay-Later” (Köp-Nu-Betala-Senare) verksamhet via bolaget Smartfunding Pte. Ltd. (”Smartfunding”), Smartfunding är ett befintligt fintech bolag inom Abelco portföljen.

Höjdpunkter:

• Smartfunding har nu slutför utvecklingen av sin onlineplattform för BNPL tjänsten

• Smartfundings BNPL lanseras den 18 februari 2021

Om Smartfunding

Smartfunding har tilldelats av Singapores centralbank, Monetary Authority of Singapore (“MAS”), en licens för kapitalmarknadstjänster (CMS). CMS-licensen ger Smartfunding ett brett utbud och regleringsförmåga att genomföra transaktioner i alla investeringsinstrument som klassificeras som värdepapper enligt Singapore Securities and Futures Act, inklusive skuldebrev.

Abelco äger ca 58,8% av Smartfunding genom sitt majoritetsägande i Fintech Asia Group Ltd