Den europeiska marknadsledaren för intelligent klimathantering tado har tillkännagivit sina planer på att bli listade på Frankfurtbörsen genom ett företagsförvärv tillsammans med GFJ ESG Acquisition I SE. Den offentliga noteringen gör det möjligt för tado att bygga den mest effektiva plattformen för smart energieffektivitet och förvaltning i Europa och globalt.

21 procent av Europas totala energiförbrukning används för att värma och kyla bostäder. Det är därför minskade koldioxidutsläpp som härrör från bostäder i Europa är en viktig faktor för att vi ska uppnå EU:s mål med nollutsläpp till 2050.

– Hela teamet på tado är extremt stolta över att samarbeta med GFJ. Vi delar samma övertygelse och samma passion för miljöteknik. Vi är fast beslutna att tillsammans hjälpa våra kunder att spara pengar och minska deras klimatmässiga fotavtryck. Tillsammans har vi en utmärkt position för att skapa en grönare framtid med hjälp av hållbara energilösningar, säger Toon Bouten, vd för tado.

Han får medhåll av Gisbert Rühl, vd för GFJ, som tillägger:
– Både GFJ och tado är fast beslutna att skruva upp värmen i kampen mot klimatförändringarna på ett smart sätt. tado är redan marknadsledare bland en ny våg av gröna teknikföretag. Vi är glada över att få in kapital och expertis för att hjälpa dem att växa sig ännu starkare och främja deras tekniska utveckling. Omkring 21 procent av energiförbrukningen i EU används enbart för uppvärmning och kylning av privata bostäder. Om EU vill uppfylla sitt åtagande att bli världens första klimatneutrala ekonomi år 2050, finns det inget annat alternativ än att minska koldioxidutsläppen från bostadssektorn.