Senzime får sin största order hittills från USA-marknaden

Medicinteknikbolaget Senzime, ledande inom övervakningssystem för patienter före, under och efter operationer, meddelar idag att de har mottagit en betydande beställning i USA. Denna gång kommer beställningen från ett framstående sjukhussystem som rankas som en av de tio bästa i hela Kalifornien. Den ursprungliga beställningen inkluderar 110 TetraGraph-övervakningsenheter samt förbrukningsvaror. 

Det initiala ordervärdet uppgår till cirka 2,75 MSEK och årliga återkommande intäkter från denna kund beräknas överstiga 5 MSEK när TetraGraph-monitorerna är i full användning. Leveranserna inleds omedelbart. Senzime stiger närmare 10 procent innan lunchtid på fredagen.

”Detta är ännu en fantastisk milstolpe för Senzime och vår hittills största affär från ett ledande sjukhussystem på USA-marknaden. Vi fortsätter att vinna stora konkurrensutsatta upphandlingar där sjukhusen eftersöker de mest kliniskt relevanta, användarvänliga och långsiktigt hållbara lösningarna för övervakning av neuromuskulär blockad”, kommenterar Philip Siberg, VD för Senzime.

”De kliniska riktlinjer som nyligen utfärdats av American Society of Anesthesiologists driver nu på ett snabbt kliniskt skifte på den amerikanska marknaden. Stora sjukhusaffärer likt denna är ett resultat av vår strävan för ökad patientsäkerhet, för att vi har marknadens bästa team, är ledande inom innovation och för att vi har branschens starkaste uppbackning av investerare”, kommenterar George Hamilton, VP och Commercial Lead för Senzime i USA.