Sensec har haft en minst sagt bister utveckling i sin aktiekurs under de senaste åren. Från en toppnotering på nära 3 SEK per aktie under sommaren 2018, har kursen haft en nedåtgående trend och legat och stampat på under 0,4 SEK. På tisdagen släppte bolaget en offensiv tillväxtplan. Marknaden uppskattade budskapet och aktien var upp ca 15 % redan vid dagens öppning. Hela pressmeddelandet kan läsas här.

Högt satta mål till 2022
Det mål som är satt siffror på är omsättningsmålet som är satt till 480-500 MSEK vid utgången av 2022. 2016-2019 har koncernen omsatt i spannet 90 MSEK – 106 MSEK årligen. Man siktar således på en omsättningsutveckling om 500 % på tre år.

Växa genom förvärv
Det här är en strategi som koncernen haft länge och några förvärv har också genomförts. Nu pekar man på att satsa hårdare på att växa genom förvärv är vägen framåt samt att intensifiera satsningen på Perimeter Protection.

finanstid.se kommer att följa Sensecs utveckling och lägger aktien under Redaktionens bevakning. Det kommer att bli intressant att följa aktien och ledningens agerande. Tala är silver, agera är guld.