Den norska mediekoncernen Schibsted kliver in som storägare i krisande Viaplay Group genom att flagga för 10,1 procent. Flaggningsmeddelandet gick ut strax innan klockan 14:00 på onsdagen. Kort efter meddelandet rusade Viaplay Group för att handlas drygt 8 procent högre jämfört med prisnivåerna innan meddelandet. Samtidigt faller Schibsted på Oslobörsen och handlas ner drygt 4,3 procent efter beskedet.

“Schibsted har en lång historia av att investera i företag nära vår kärna som drar nytta av vår styrka, och att ta vara på möjligheter som uppstår i mer osäkra tider. Vår investering i Viaplay är ett exempel på detta – Viaplays starka position som streamingleverantör i Norden passar mycket bra med vår medieverksamhet, och vi är övertygade om att vi, som en finansiellt fokuserad aktieägare, kan stödja värdeskapandet i bolaget”, säger Kristin Skogen Lund, vd för Schibsted.

I pressmeddelandet uppger Schibsted att de äger 8,0 miljoner B-aktier i Viaplay Group som för närvarande hålls genom en total return swap (TRS) med en nordisk bank.