Scania säkrar en av de största lastbilsorder i bolagets historia i Europa som är den mest omfattande beställningen av elektriska lastbilar under ett helt kalenderår.

Scania tillhandahåller premium-lastbilar och bidrar till övergången mot ett mer hållbart transportsystem. Consortium Purchasing Group har beställt en betydande flotta av lastbilar som kommer att levereras via Culina Group, WS Group och A.W. Jenkinson Group.

Totalt består ordern av 2500 lastbilar som ska levereras inom loppet av 12 månader. I affären ingår lastbilar med den nya SUPER-drivlinan samt 100 batteridrivna lastbilar, vilka blir de allra första batteridrivna 4×2-dragbilarna från Scania som trafikerar brittiska vägar.

Samtliga fordon kommer att omfattas av ett omfattande treårigt underhålls- och reparationsavtal, där finansiering av delar av fordonsflottan hanteras av Scania Financial Services.

Christian Levin, VD för Scania, kommenterar: “Scania har haft ett nära och framgångsrikt samarbete med Culina Group, WS Transportation och A.W Jenkinson under många år. Denna affär är mycket betydelsefull och markerar en milstolpe i vår strävan mot hållbara transporter.”

William Stobart, Vice VD på Culina Group, tillägger: “Som en del av Consortium Group är vi mycket nöjda med att förnya vårt avtal. Tillverkningsföretag har haft en utmanande tid med globala störningar i materialleveranser. Men Scania har arbetat tätt tillsammans med oss de senaste två åren för att minimera negativa effekter för båda parter. Detta visar på det starka partnerskap vi har mellan våra företag.”

Chris Nevitt, VD för Scania Storbritannien, uttrycker sin tacksamhet: “Jag vill tacka styrelsen för Consortium Purchasing för förtroendet och möjligheten att fortsätta vårt utmärkta partnerskap. Detta är ett tydligt bevis på relationen mellan våra organisationer och det gör det möjligt för oss att offentliggöra denna glädjande nyhet. Samtidigt är det även en hyllning till alla de individer vars arbete under åren har möjliggjort denna affär.”