Stockholm – 20 januari, 2021 – SAVR, fondplattformen som återbetalar alla provisioner till kunderna, meddelade idag att de nyligen avslutat en serie A-investeringsrunda och därmed tar in ytterligare 50 miljoner SEK i bolaget. Bakom investeringen återfinns starka profiler med bakgrunder inom finans och tech. Investeringsrundan, som övertecknades med 100%, är den tredje framgångsrika investeringsrundan för bolaget, som nu förstärker sin roll som en etablerad utmanare bland fondplattformer.

– Vi är givetvis mycket glada över det stora förtroendet våra investerare har för det vi gör och tror på. Tack vare vårt unika erbjudande där vi återbetalar alla provisioner till kunderna så har vi sett en otrolig tillströmning av nya kunder under den senaste tiden. Vi hittar flera tunga namn inom finans och tech bland våra investerare och det står klart att de ser oss som en stark utmanare med en imponerande tillväxt och vinnande affärsidé, säger Daniel Aarenstrup, grundare och VD på SAVR.

Målet med den senaste serie-A investeringsrundan, som genomfördes med Redeye som rådgivare, var att ta in 50 miljoner kronor via privata investerare. Investeringsrundan avslutades i december 2020 och övertecknades med 100%.

Kapitaltillskottet kommer att användas för fortsatt expansion. SAVR siktar bland annat på att bredda erbjudandet med tjänster för rådgivning, tjänstepension och kapitalförsäkringar för företag.

– Vi passerade en miljard i förvaltat kapital under vårt första år och vår starka tillväxt fortsätter. Vi rekryterar i hög takt och bygger ut organisationen. Det är tydligt att det finns en stor efterfrågan på vårt erbjudande med låga avgifter och hög användarvänlighet, säger Daniel Aarenstrup.

Om SAVR
SAVR är en fondplattform som återbetalar alla provisioner till kunderna. Det innebär att kunderna får 30-50 % rabatt på fondavgiften genom att äga fonderna hos SAVR istället för hos en annan bank. SAVR står under Finansinspektionens tillsyn genom Fondab och erbjuder samma trygghet som storbankerna i form av Insättningsgarantin och det statliga Investerarskyddet. Alla investeringar i fonder och värdepapper innebär en risk och ditt sparande kan både öka och minska i värde. För mer information, vänligen besök savr.com