Samsung har lanserat uppdaterad mjukvara som gör att Telenor-kunder med en Samsung S20 5G, S20+ 5G eller S20 Ultra 5G nu kan koppla upp sig mot 5G i de delar av Sverige som Telenors 5G-nät täcker.

Stockholm, 29 oktober 2020 – Samsung har lanserat en uppdaterad mjukvara som gör att Telenor-abonnenter med en Samsung S20 5G, S20+ 5G eller S20 Ultra 5Gnu kan surfa i 5G. Den nya uppdateringen innebär att Samsung fortsätter stärka sin ställning som en av de ledande aktörerna inom 5G i Sverige.

Utrullningen av 5G-nätet i Sverige är i sin linda men flera operatörer erbjuder redan idag sina kunder möjlighet att koppla upp sig mot 5G. Den senaste generationens nät innebär bland annat kortare svarstider och snabbare uppkoppling som gör att användare exempelvis kan streama högupplöst video, ladda upp filer eller spela krävande onlinespel på ett friktionsfritt sätt.

– Vi fortsätter vår 5G-satsning och är glada att ännu fler Samsung-användare nu kan surfa via 5G. Våra telefoner i kombination med 5G-nätet kommer ge användarna en helt ny användarupplevelse och helt nya möjligheter. Användare kommer exempelvis att kunna streama videos i hög kvalitet och spela spel i mobilen utan lagg och störningar, säger Oscar Otteborn Head of IM på Samsung i Norden.

Uppdateringen sker automatiskt och är anpassad för Telenor-kunder1. Flera av Samsungs 5G-telefoner i S20-serien är sedan tidigare även anpassade för de svenska 5G-näten som drivs av Telia, Tele2 och Tre.